Cele mai accesibile cartiere din Capitala sunt Rahova (824 de euro pe metru patrat), Berceni (943 de euro pe metru patrat), Militari (953 euro pe metru patrat), Drumul Taberei (975 euro pe metru patrat) si Colentina (975 de euro pe metru patrat), potrivit Imobiliare.ro. In acelasi timp, pretul pe metru patrat in cartierele din nordul Bucurestiului este si de pana la trei ori mai ridicat.

In Capitala, suma medie solicitata de vanzatorii de apartamente se situa la o valoare de 1.089 de euro pe metru patrat util la finele lunii trecute, potrivit Indicelui Imobiliare.ro. In prezent, cele mai mari preturi (de peste 2.000 de euro pe metru patrat), sunt intalnite in cartierele exclusiviste din zona de centru-nord a orasului. Pe primul loc in clasament se situeaza aria Kiseleff-Aviatorilor, unde pretentiile proprietarilor ajung la 2.739 de euro pe metru patrat util. In Herastrau-Nordului, un apartament poate fi achizitionat cu circa 2.462 de euro pe metru patrat, fata de 2.203 euro pe metru patrat in Dorobanti-Floreasca.

In celelalte cartiere ale Bucurestiului, fie ele si centrale, valorile de listare coboara sub pragul de 2.000 de euro pe metru patrat. Astfel, pe locul al patrulea in clasament se situeaza Cotroceniul, cu o medie de pret de 1.656 de euro pe metru patrat, urmat indeaproape de Aviatiei (cu 1.620 de euro pe metru patrat). In Dacia, Unirii, Decebal si Calea Calarasilor, valorile medii de listare a apartamentelor se inscriu in intervalul 1.400-1.600 de euro pe metru patrat.

Retail jobs

Dintre cartierele traditionale, cele mai mari preturi pe metru patrat pot fi gasite in 1 Mai (1.572 euro), Tineretului (1.330 de euro), Mihai Bravu (1.304 euro) si Vitan (1.224 de euro); Titan si Crangasi, pe de alta parte, se apropie de 1.000 de euro pe metru patrat. Sub aceasta valoare se situeaza cele mai accesibile cartiere ale Capitalei, respectiv Rahova (824 de euro pe metru patrat), Berceni (943 de euro pe metru patrat), Militari (953 euro pe metru patrat), Drumul Taberei (975 euro pe metru patrat) si Colentina (975 de euro pe metru patrat).

Sursa foto: Radu Bercan, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri