Parada de 1 Decembrie: 20.000 de oameni au asistat la evenimentul de la Arcul de Triumf

Parada de 1 Decembrie organizata la Bucuresti, in Piata Arcului de Triumf, s-a incheiat in jurul orei 12.00, la eveniment asistand, potrivit estimarilor Jandarmeriei, aproximativ 20.000 de persoane, conform Mediafax.

Festivitatile din Capitala dedicate Zilei Nationale au inceput la ora 11.00 cu salutul Drapelului de Lupta si trecerea in revista a Garzii de Onoare, dupa care Corul Academic "Divina Armonie", acompaniat de muzicile militare reunite ale Orchestrei Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale si ale Muzicii Militare a Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul", a interpretat Imnul National al Romaniei si, in semn de salut, au fost executate 21 de salve de tun de catre bateria de artilerie a Regimentului 30 Garda.

In continuare, au fost depuse coroane de flori din partea Presedintiei, Senatului, Camerei Deputatilor si Guvernului.

Ulterior, au defilat peste 2.000 de militari din MApN, MAI, SRI si SPP si aproximativ 140 de militari din Franta, Polonia, Turcia si SUA. Pe sub Arcul de Triumf au trecut si 200 de mijloace tehnice, iar 35 de aeronave au survolat piata.

La parada au asistat numerosi oficiali, intre care presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta, presedintii Camerelor, presedintele Republicii Moldova, principele Nicolae, ministri si lideri ai partidelor.

Citeste si:
1 Decembrie: Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei in Bucuresti
UPDATE Parada militara de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri