Emil Boc a declarat, joi, la manifestarea IT Days organizata la Cluj-Napoca de catre o revista de software, ca isi doreste folosirea solutiilor inteligente in domeniul IT in folosul cetatenilor municipiului, transmite Mediafax.
"Cu intreaga comunitate de IT din Cluj, vrem sa facem din Cluj-Napoca un adevarat Smart City, adica un oras care foloseste solutii inteligente si solutii tehnice moderne pentru a usura viata cetatenilor. In acest sens am dezvoltat plata prin SMS a parcarilor, plata on-line a taxelor si impozitelor locale, programarea on-line a casatoriilor, placute pe monumente si cladiri istorice cu codul QR care poate fi scanat. Voi lansa propunerea catre comunitatea IT de a lucra impreuna la mai multe platforme Smart City, cum ar fi plata biletelor de autobuz prin SMS sau plata impozitelor si taxelor de pe telefonul mobil. Vrem sa folosim solutii inteligente in domeniul IT in folosul cetatenilor si sa fructificam acest avantaj competitiv pe care il are Clujul", a spus Boc.
Potrivit acestuia, municipalitatea clujeana isi propune si lansarea unei platforme inteligente, prin care fiecare locuitor al municipiului va avea posibilitatea de a incarca o poza cu o situatie din oras sau de pe strada sa pe care sa o trimita primariei, pentru a fi rezolvata in cel mai scurt timp.
"De asemenea, in parteneriat cu Clusterul IT vom dezvolta cel mai important proiect al Clujului din ultimii 20 de ani, si anume Cluj Inovation City, un oras intr-un oras, cu peste 100.000 de locuitori si peste 20.000 de noi locuri de munca create in domeniul IT, cercetarii, dezvoltarii si inovarii, care va schimba fata Clujului", a subliniat Emil Boc.