Ridicarea masinilor: nelegala, dar aplicabila in continuare

Hotararea CL Sector 4 de ridicare a masinilor a fost declarata nelegala intr-un dosar in care a fost invocata exceptia nelegalitatii ei, reprezentantii autoritatilor locale si avocatul reclamantului spunand ca solutia instantei se aplica doar in respectiva cauza civila, nefiind general valabila, scrie Mediafax.

In decembrie 2012, Petre Piperea, asociat in cadrul biroului de avocati Piperea & Asociatii a intentat un proces, la Tribunalul Bucuresti, impotriva Politiei Locale a Sectorului 4 Bucuresti - Biroul de Circulatie Rutiera si a Consiliului Local Sector 4. Dosarul a avut ca obiect exceptia de nelegalitate a actului administrativ prin care este permisa ridicarea masinilor ridicate neregulamentar.

La 1 martie 2013, Tribunalul Bucuresti i-a dat castig de cauza lui Piperea, admitand exceptia de nelegalitate a Hotararii 37/2008 emise de Consiliul Local (CL) Sector 4.

Politia Locala a Sectorului 4 Bucuresti si Consiliul Local Sector 4 au atacat cu recurs hotararea Tribunalului, iar Curtea de Apel Bucuresti a stabilit in 14 noiembrie, irevocabil, mentinerea deciziei luate de prima instanta.

Avocatul lui Piperea, Paul Lospa, a declarat ca decizia instantei s-a aplicat strict in cazul clientului sau.

Citeste si:
Creşele, grădiniţele şi after school-urile din Sectorul 4 se...
Creşele, grădiniţele şi after...

"Trebuie facuta distinctia intre exceptia de nelegalitate a unui act administrativ si desfiintarea unui act al Consiliului Local. Strict in acest caz a fost vorba despre aceasta exceptie. Nu ne-am legat de faptul ca masina a fost sau nu parcata legal, ci de mijloacele prin care Consiliul Local Sector 4 a ridicat autovehiculul", a explicat avocatul Lospa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Slujbă cu zeci de oameni, fără măști de protecție
Setari Cookie-uri