Zeci de protestatari au intrat, marti, in sediul Avocatului Poporului, unde scandeaza "Uniti, salvam Rosia Montana" si "Nu capitulam", cerand sa discute cu Anastasiu Crisu, relateaza Mediafax.

Protestatarii au intrat in sediul Institutiei Avocatul Poporului in jurul orei 12.30, acestia avand afise pe care scrie "Uniti, salvam Rosia Montana".
Acestia au spus ca sunt nemultumiti de prevederile din Legea minelor si au cerut sa aiba o discutie cu Avocatul Poporului, Anastasiu Crisu, caruia vor sa ii ceara sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul actului normativ.
Protestatari au intrat intr-un birou, unul dintre acestia avand o portavoce, la care scandeaza "Uniti, salvam Rosia Montana" si "Nu capitulam".
In sediul Avocatului Poporului sunt aproximativ 30 de protestatari, in timp pe trotuarul din fata institutiei sunt alti 30 de manifestanti.
Doua echipaje de jandarmi au fost trimise la sediul Avocatului Poporului, precum si politisti de la Politia Centrului Istoric.
Jandarmii ii legitimeaza pe protestatarii care au ramas in fata sediului.
Legea minelor, care intra marti la votul final al Camerei Deputatilor, for decizional, si care prevede ca in exploatarile din Romania nu pot fi folosite tehnologii care afecteaza mediul si obliga, totodata, la folosirea celei mai avansate tehnologii, se va aplica inclusiv proiectului Rosia Montana.
Din 1 septembrie pana in 17 noiembrie, in fiecare duminica au avut loc proteste in Piata Universitatii din Capitala ale opozantilor proiectului minier de la Rosia Montana. Manifestantii au mers in mars pe mai multe strazi din Capitala, au protestat la sediul Guvernului, al Parlamentului, la Cotroceni, Televiziunea Romana si Directia Nationala Anticoruptie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
USR trimite Avocatului Poporului solicitare pe legea pensiilor speciale
Setari Cookie-uri