Patru dintre protestatarii din Piata Victoriei au fost ridicati de jandarmi si dusi la Sectia 2 de Politie, unul dintre ei fiind condus ulterior la Spitalul Floreasca, dupa ce a solicitat ingrijiri medicale, a declarat, citat de Mediafax, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Potrivit lui Enache, cei patru protestatari au fost ridicati dupa ce s-au manifestat violent cand s-a incercat ruperea cordonului jandarmi din fata Guvernului de catre manifestanti.
Ei au fost dusi la Sectia 2 de Politie, unul dintre ei solicitand ingrijiri medicale, astfel ca a fost condus de jandarmi la Spitalul Floreasca.
Protestul din Piata Victoriei s-a incheiat, dupa mai mult de o ora, in care sute de manifestanti au cerut demisia Guvernului.
Protestatarii s-au adunat, dupa ora 16.00, in zona fantanii de la Universitate, de unde au plecat dupa aproximativ doua ore, trecand de efectivele de jandarmi care au incercat sa le impiedice intrarea pe carosabil. Ei s-au adunat apoi pe Calea Victoriei, unde au trecut de un nou cordon de jandarmi, pentru a merge spre Guvern.
Circulatia a fost blocata pe Calea Victoriei in timpul marsului, iar ulterior pe Soseaua Kiseleff.
In Piata Victoriei, manifestantii au scandat "Jos Guvernul tradator" si "Demisia", unii incercand sa forteze cordonul de jandarmi din fata sediului Executivului.
Protestatarii au anuntat pe Facebook ca vor manifesta, duminica, "impotriva puslamalelor din Parlament", in urma modificarilor aduse Codului penal.
Ei au venit cu steaguri si pancarte cu mesajele "Parlament penal fugi de tribunal", "Parlamentarii Romaniei, teroristii democratiei", "Parlament penal + Guvern corupt = stat vandut", "Romania, frumoasa adormita" si "Nu va atingeti de SRI, sunt singurii care ne asculta".
"Politicienii, pentru o corporatie, bat oameni nevinovati", scria pe o alta pancarta facandu-se referire la protestele de la Pungesti fata de amplasarea in zona a primei sonde pentru explorarea gazelor de sist, de catre compania americana Chevron.
Totodata, protestatarii au scandat: "Uniti salvam toata Rominia", "De Craciun si Revelion fara Ponta si Chevron" si "Jos Basescu, Ponta si Antonescu".
Camera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici prevazuta in Codul Penal. Tot marti, Camera a aprobat un proiect de modificare a Codului Penal respins de Senat in octombrie 2012, prin care se schimba articolul privind conflictul de interese, fiind eliminata categoria functionarilor publici.
Modificarile au fost contestate puternic de presedintele Traian Basescu care a declarat, marti, ca va retrimite Parlamentului legea prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici. Seful statului a mai spus ca modificarile la Codul penal adoptate de Camera Deputatilor sunt "dramatice" si "darama zece ani de munca si activitate a institutiilor anticoruptie" precum DNA sau ANI.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a aratat ca, in urma modificarilor aduse Codului Penal, parlamentarii trimisi in judecata pentru fapte de coruptie sau asimilate acestei infractiuni ar putea sa fie achitati, iar cei aflati in detentie, prin condamnari definitive, ar putea fi pusi in libertate.
Presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI) Horia Georgescu a spus, la randul sau, ca, in urma modificarilor, "se va crea o super-imunitate", iar "istoricul de cazuri al ANI va fi aruncat in aer in cazul a 25 de senatori si deputati".
Consiliul Superior al Magistraturii a criticat, la randul sau, modificarile aduse Codului Penal, subliniind ca nu le-a primit spre avizare, asa cum prevede legea. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a precizat, joi, intr-un comunicat, ca nu avea obligatia sa ceara avizul CSM.
Ambasadele Statelor Unite, Olandei, Germaniei si ambasadorul britanic, Martin Harris, au criticat, miercuri, amendamentele aduse la Codul Penal de catre deputati.
PDL a depus, joi, la Curtea Constitutionala, doua sesizari in legatura cu modificarile adoptate marti de Camera Deputatilor la Codul Penal, una vizand definirea functionarului public si cealalta referindu-se la conflictul de interese.
Si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a sesizat, joi, Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse Codului penal care au fost aprobate marti de Camera Deputatilor.
Deputatul PSD Eugen Nicolicea a respins, duminica, acuzatiile aduse recent privind modificarile la Codul Penal adoptate de catre Camera Deputatilor, precizand ca toate afirmatiile sunt false, ca ANI si DNA "se pot ocupa" de parlamentari si ca alesii nu beneficiaza de superimunitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri