Fostul ministru al Apararii Victor Babiuc, aflat in detentie din 21 mai, dupa ce a fost condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, ar putea fi eliberat conditionat, cererea lui in acest sens fiind admisa de Judecatoria Gaesti, scrie Mediafax.

Decizia Judecatoriei Gaesti a fost atacata cu recurs de procurori la Tribunalul Dambovita, a carui hotarare va fi definitiva in acest caz.

Cererea lui Babiuc a fost formulata in conditiile in care el are 75 de ani, iar Codul penal prevede ca barbatii condamnati in varsta de cel putin 60 de ani pot fi eliberati conditionat dupa executarea unei treimi din durata pedepsei, in cazul in care au primit o pedeapsa de cel mult 10 ani.

Babiuc a fost intemnitat in 21 mai, el fiind incarcerat mai intai la Penitenciarul Rahova, apoi transferat la Jilava si, ulterior, la Penitenciarul Gaesti.

In iulie, instanta a decis ca fostul ministru al Apararii poate executa pedeapsa in regim deschis.

Citeste si:
Becali s-a prezentat la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie
George Becali s-a prezentat...

Alaturi de Babiuc, in dosarul schimbului de terenuri au fost condamnati de instanta suprema, in 20 mai, finantatorul Stelei, Gigi Becali, si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
ICCJ nu e de acord cu reabilitarea lui Becali
Setari Cookie-uri