El a aratat, la Romania TV, ca sentinta dispusa impotriva lui Nastase, care a fost principala tinta a lui Basescu incepand din 2005, reprezinta o nedreptate si a amintit ca pentru sesizarile de ilegalitati transmise de Guvern pentru actiuni ale fostilor guvernanti nu exista niciun raspuns din partea Parchetului, noteaza Mediafax.

Intrebat daca concluzia este ca in Romania justitia nu ar fi independenta, Ponta a raspuns: "Nu, este o justitie generalizanta si gresita. Eu cred ca, in mare parte, justitia din Romania este independenta. Cred ca - si pana la urma ce s-a intamplat astazi la CSM a aratat capacitatea reprezentantilor justitiei de a nu se mai lasa impresionati, intimidati de presedinte, au ales pe cine au vrut ei - dar cred ca unul din obiectivele strict personale ale lui Traian Basescu a fost acela, din 2005 incoace, de a-si dobori prin alte metode decat cele politice principalul adversar".

In acelasi timp, Ponta a comparat situatia lui Adrian Nastase cu cea a fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timosenko.