Traian Basescu a declarat, la Congresul PNTCD de la Poiana Brasov, la care este prezenta si Elena Udrea, ca urmele vechiului regim comunist nu sunt sterse si ca nu au disparut din viata de zi cu zi, iar astazi este nevoie mai mult decat oricand de solidaritate pentru a putea construi o Romanie a statului de drept, in care legea si sansele sa fie egale pentru toti.

”Gandul ca am putea sa facem pasi inapoi trebuie sa fie de neacceptat. Astazi, printr-o propaganda ticaloasa, foarte multi vor sa ne aduca inapoi, nu stiu daca neaparat la comunism, dar macar in vremea regimului lui Adrian Naastase, in care s-au construit sistemele care au confiscat revolutia. Eu am spus ca in Romania a fost o revolutie, dar o revolutie confiscata chiar de regimul care chipurile a fost daramat. Au venit cei din linia a doua si au confiscat-o pentru ca aveau stiinta sa faca politica. (...) Noi am invatat politica la fara frecventa, ce politica stiam eu atunci? Nu-mi predau politica delfinii nici in Atlantic, nici in Pacific”, a declarat Traian Basescu, citat de Mediafax.

El a spus ca Victor Ponta este ”exemplificarea perfecta a farseorului” si ca ”astfel de farisei sunt mai periculosi decat inaintasii lor care i-au crescut, Ion Iliescu sau Adrian Naastase, pentru ca lumea risca sa ii crediteze datorita tineretii lor”.

”Victor Ponta este exemplificarea perfecta a farseorului, a aceluia capabil sa spuna una la Houston, sa spuna alta la Beijing, unde sa-si manifeste simpatia pentru Partidul Comunist si acelasi care cand se va intoarce de la Washington va condamna ca o doamna ca doamna Andronescu si un domn ca domnul Nica sunt suspicionati de DNA. Tipul acesta de farisei sunt la fel de periculosi pentru decmocratie ca si inaintasii care i-au crescut, Ion Iliescu sau Adrian Naastase. Sunt mult mai periculosi pentru ca lumea risca sa-i crediteze datorita tineretii lor si marea problema este ca nu avem mijloace sa explicam populatiei cat de toxica e generatia de politicieni care s-a asezat in siajul vechilor comunisti”, a mai spus presedintele la Congresul Extraordinar al Partidului National Taranesc Crestin Democrat, care are loc la un hotel din Poiana Brasov.