Liderii USL au anuntat, intr-o conferinta de presa, ca alegerile prezidentiale vor avea loc pe 2 sau 9 noiembrie, pentru ca noul presedinte sa ocupe imediat functia dupa mandatul presedintelui Traian Basescu, care expira pe 21 decembrie 2014, transmite Realitatea TV.

Totodata, premierul Victor Ponta a reconfirmat candidatura lui Crin Antonescu la alegerile pentru noul presedinte. Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa despre organizarea referendumului pentru Constitutie in acelasi timp cu alegerile europarlamentare, in luna mai.

Ponta a declarat si ca prioritatile parlamentare sunt „comisiile de la Nana cu terenul lui Traian Basescu”. Tot premierul a adaugat ca „USL nu a uitat nici de adversarul comun, regimul Basescu, nici de electorat” si ca USL vrea sa-l scoata pe Traian Basescu mai devreme cu 45 de zile din functia de presedinte.

In plus, Crin Antonescu a spus ca modificarea Constitutiei ramane o prioritate. „Practic, noi am incheiat procesul de modificare”, a adaugat Antonescu. USL a decis modificare Legii electorale, astfel incat numarul maxim de parlamentari sa fie de 300 in Camera Deputatilor si revenirea la formula proportionalitatii directe pentru alegerea deputatilor, adica la votul pe liste.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri