"Localizarea locului evenimentului in Sistemul 112, s-a realizat potrivit prevederilor legale, pe baza informatiilor furnizate de operatorii de comunicatii mobile odata cu primirea primului apel la 112, respectiv la nivelul sectorului celulei din care a fost generat acesta si a fost pusa la dispozitia institutiilor care au participat la operatiunea de cautare si salvare", se arata intr-un comunicat transmis de Biroul de presa al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), citat de Mediafax.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, marti dimineata, intrebat despre dificultatile de localizare a avionului prabusit in Apuseni, ca raspunsul poate fi gasit la STS Cluj.

"Raspunsul il gasiti la STS, in speta la STS Cluj. Bineinteles ca era si mai bine daca se putea face o localizare la metru sau la suta de metri", a spus Stroe.

Citeste si:

Intrebat de ce nu a fost trimisa in misiune aeronava SMURD, el a spus ca aceasta este "pentru salvare de oameni, nu pentru alte activitati".

"Deocamdata nu am ce reprosa, nu am vazut elementele", a spus Stroe, raspunzand intrebarilor jurnalistilor privind operatiunile de interventie in cazul aeronavei prabusite.