Premierul Victor Ponta a decis inlocuirea din functie a secretarului de stat Constantin Chiper (foto), inlocuirea directorului general ROMATSA si a directorului de operatiuni si va solicita inscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS si inlocuirea sefului, scrie Mediafax.

“Concluziile preliminare ale raportului pe care l-am solicitat privind modul in care institutiile statului au intervenit dupa accidentul aviatic: au existat in operatiunea de cautare si salvare deficiente inacceptabile pe care le consider ca provocand o indignare. Aceste lucruri necesita actiuni foarte clare de imbunatatire a sistemului de interventie. Ministerul de Interne, ROMATSA si STS lucrurile au functionat inacceptabil de incet”, a precizat Victor Ponta.

Premierul considera ca "interventia a fost un esec", insa se "bucura" ca au fost salvate cinci vieti.

"Voi propune decorarea celor 5 supravietuitori si a celor care au facut posibila gasirea lor", a mai declarat Victor Ponta.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marti seara, raspunzand unei intrebari, ca isi reproseaza ca s-a intamplat in timpul mandatului sau tragedia aviatica de la Cluj. "Imi pare rau ca s-a intamplat in timpul mandatului meu tragedia", a spus Stroe.

De asemenea, el a spus ca problema a fost "la localizare".

Totodata, intrebat daca intentioneaza sa isi dea demisia, Stroe a raspuns: "Nu".

Pilotul Adrian Iovan si o studenta in anul V la Institutul de Medicina Militara din Bucuresti si-au pierdut viata dupa ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba. Unul dintre medicii din aeronava a reusi sa sune la 112, la ora 16.16, anuntand incidentul.

In avion se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor -, o studenta si doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu.

Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.

Echipa medicala din avion mergea la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, a declarat dr. Victor Zota, coordonator de transplant.

Epava avionului si victimele au fost gasite de localnici dupa cautari de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Munti Apuseni si localnici.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri