S-ar crede ca sub efectele crizei, care tin salariile si oportunitatile de avansare pe loc, femeile vor alege sa acorde mai putina importanta locului de munca si vor face loc vietii personale. Cu toate acestea, statistica arata ca tot mai putini copii se nasc in Romania ultimilor ani. In ceea ce priveste numele de copii preferate, se pare ca parintii romani sunt destul de conservatori.

Astfel, daca in 2008 numarul nou-nascutilor se ridica la circa 230.000, cifra s-a redus pana la 194.500 in 2011 si a ajuns la aproximativ 179.300 la finele lui 2013, potrivit datelor puse la dispozitia wall-street.ro de catre Directia Generala de Evidenta a municipiului Bucuresti.

In ceea ce priveste numele de copii atribuite celor mici, parintii romani par a fi conservatori in ultimii mai bine de 20 de ani.

Astfel, daca, de exemplu, in 1989 top cinci in randul prenumelor feminine era format din Maria, Elena, Andreea, Alexandra si Mihaela, in prezent lucrurile nu s-au schimbat foarte mult, iar in primele cinci locuri ale clasamentului se numara Maria, Elena, Andreea, Ioana si Alexandra.

In cazul numelor de baieti, se pot observa cateva schimbari. Astfel, daca in 1989 cele mai frecvente prenume masculine erau Alexandru, Ionut, Andrei, Adrian si Florin, in 2013 clasamentul este format din Andrei, David, Alexandru, Gabriel si Stefan.

TOP 10 prenume de fete si baieti in 2013

Prenume copii 2013

Sursa foto: Bebelusi fata si baiat, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri