Soferilor li se recomanda ca, in cazul in care calatoriile cu automobilul nu sunt absolut necesare, sa nu se porneasca la drum. Daca insa deplasarile nu pot fi amanate, o conditie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzatoare a autovehiculelor pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire functional etc.), scrie Mediafax.

De asemenea, conducatorii auto sunt sfatuiti ca inaintea inceperii deplasarii sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga si situatia meteorologica prognozata.

Si circulatia pe drumul national 22, intre localitatile Ramnicu Sarat si localitatea Baile a fost inchisa, sambata dimineata, de catre politisti, din cauza viscolului puternic care troieneste zapada, masura fiind luata dupa verificarea tronsonului astfel incat sa nu fie autovehicule blocate. Din cauza aceluiasi fenomen, incepand cu ora 6.30, a fost inchis DJ 214 intre localitatile Caragele si Rusetu.

Bucurestiul si zece judete din sudul tarii sunt, de vineri, ora 18.00, pana duminica, la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, alte 16 judete fiind avertizate cu cod galben.

Sursa foto: Agerpres Foto