Un roman a creat o bicicleta din lemn, care ar putea fi prezentata la Turul Frantei

Un barbat din Targu Mures a creat o bicicleta cu cadru din lemn, dar cu roti de scuter si de bicicleta, cu care circula prin oras si care ar putea fi inclusa, in acest an, la o prezentare cu ocazia Turului Frantei, transmite Mediafax.

Zsok Donat a declarat, luni, presei, ca a confectionat bicicleta din lemn de brad stratificat, dupa schite facute pe calculator, acasa, intr-un atelier.
El a adaugat ca bicicleta - avand cadru din lemn si roti de scuter si de bicicleta, lant metalic si pedale normale, cu care circula pe strazile din Targu Mures - ar putea fi inclusa, in acest an, la o prezentare cu ocazia Turului Frantei.
"Cadrul are sase straturi de lemn, fiecare strat are imbinarile interne pentru rezistenta. Furca este din lemn, pe spate am o roata de scuter, iar pe fata una de bicicleta. I-am pus un arc la scaun pentru amortizarea socurilor. Ghidonul este din lemn cu metal, combinat. Am facut-o sa fie si functionala. Un domn din Anglia mi-a facut poze, a spus ca promoveaza chestii din acestea ecologice si ca in vara incepe Turul Frantei si are de gand, pe cheltuiala lui, sa ma invite acolo sa promovez bicicleta. Am cartea de vizita in buzunar, astept acum sa fiu contactat", a declarat Zsok Donat.
Acesta a aratat ca urmeaza sa creeze o bicicleta similara si pentru fiul sau, in varsta de 16 ani, pentru a circula impreuna.
Zsok Donat a spus ca bicicleta, cu care circula pe strazile din Targu Mures, nu este de vanzare, dar, intrucat este unica, pretul s-ar putea ridica la cateva mii de euro.
"Am muncit la ea, este foarte mult de lucru si mult de gandit. A trebuit sa gandesc fiecare distanta, cum ar fi cea dintre scaune si pedale, sa nu dau cu genunchii in ghidon, sa pot lua curba corect cu ea, a trebuit sa ma gandesc la toate aspectele, pentru a fi functionala", a spus barbatul.

Foto: cont personal Facebook


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri