Liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat oficial vineri nominalizarile in Guvern: Klaus Iohannis - vicepremier si ministru de Interne, Teodor Atanasiu - ministru al Economiei, Eugen Nicolaescu - ministru de Finante, Cristian Busoi - ministru al Sanatatii, potrivit Mediafax.

Antonescu a facut acest anunt, dupa sedinta BPN al PNL, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de cei nominalizati. Validarea acestor propuneri s-a facut prin vot, in sedinta BPN al PNL. Liberalii vor avea in continuare si o sedinta a Delegatiei Permanente.

Mai mult, conducerea PNL ii retrage sprijinul politic lui Gerea. BPN al PNL i-a retras, prin vot, sprijinul politic lui Andrei Gerea, ministru al Economiei, care anuntease in sedinta ca nu doreste sa demisioneze, au declarat surse din conducerea PNL.

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a spus, in sedinta BPN al PNL, ca nu intentioneaza sa demisioneze din functia de ministru, dar ca asteapta votul colegilor de partid, au relatat anterior surse din conducerea liberalilor.
Gerea a spus ca asteapta votul colegilor sai de partid, iar daca acestia considera ca nu si-a facut treaba ca ministru, sa decida inlocuirea sa, au relatat sursele citate.

Chiar inaintea sedintei BPN al PNL, ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat ca nu a demisionat din functia de ministru si ca discutia despre mandatul sau se va purta in reuniunea conducerii liberale. "Nu am demisionat din functia de ministru", a afirmat Gerea.

Citeste si:
Gerea refuza sa demisioneze de la Economie si asteapta votul...
Gerea refuza sa demisioneze...

El a mentionat, insa, ca discutia despre mandatul sau se va purta in sedinta BPN al PNL. Gerea s-a aflat vineri dimineata la discutiile liderului PNL, Crin Antonescu, cu o serie de liberali. Nici la sosire si nici la plecare Andrei Gerea nu a facut declaratii.

Conform unor surse din partid, Andrei Gerea le-a transmis liderilor PNL ca se pune la dispozitia partidului.
Pe de alta parte, lideri liberali spuneau ca Gerea a demisionat din functie. De altfel, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a vorbit, vineri, despre demisia ministrului Economiei, Andrei Gerea, spunand ca este optiunea acestuia, pe care el o respecta si poate ca acesta a inteles ca acum in PNL se incearca "alte directii".

"Este o optiune a colegului meu si eu i-o respect, dar poate el a inteles ca, poate, acum in Partidul National Liberal se incearca alte directii. Poate ca in acest sens putem sa comentam demisia lui", a spus Eugen Nicolaescu, la iesirea din sediul Ministerului Sanatatii.

Intrebat daca stie cine va veni in locul lui Gerea, Nicolaescu a raspuns: "Evident ca stiu, dar astept si eu votul colegilor mei din Delegatie". In biroul lui Crin Antonescu a fost prezent si liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, care ar urma sa fie nominalizat pentru postul de ministru al Economiei.

Citeste si:
O noua demisie in guvern: cine ii va lua locul lui Andrei Gerea la...
O noua demisie in guvern:...

Andrei Gerea: Am acceptat acest vot, mergem mai departe.

Andrei Gerea a declarat, vineri, ca accepta votul colegilor sai din PNL, spunand ca nu s-a pus problema unei demisii a sa, ci problema de a merge mai departe "inchegat si la o alta viteza", intr-o noua echipa guvernamentala, cu Teodor Atanasiu in locul sau.

Gerea a declarat, la iesirea de la sedinta BPN al PNL, ca nu s-a pus neaparat problema unei demisii a sa din functia de ministru al Economniei, ca nu a fost vorba despre reprosuri, ci despre "dorinta de a merge mai departe inchegat si la o alta viteza, intr-o noua echipa guvernamentala a PNL".

"Am acceptat acest vot, mergem mai departe, avem lucruri importante de facut, ne asteapta o vara fierbinte. (...) M-am bucurat inclusiv de aprecierea presedintelui Crin Antonescu, caruia ii multumesc pentru nominalizarea facuta acum patru luni", a spus Gerea, precizand ca in locul sau a fost votat in BPN al PNL Teodor Atanasiu.

Citeste si:
Teodor Atanasiu ar putea fi propus ministru al Economiei in locul...
Teodor Atanasiu ar putea fi...

Sursa foto: Mediafax foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si