Autocarul efectua o cursa speciala, scrie Mediafax.

Anett Kasza a declarat ca la bordul vehiculului se aflau atat adulti, cat si copii. Trei persoane au fost ranite grav, iar 19 au rani usoare. Toti ranitii au fost spitalizati.

Trei dintre raniti au cetatenie romana.

Pal Gyorfi, purtatorul de cuvant a serviciului national de ambulanta a declarat ca la bordul vehiculului erau 19 adulti si trei copii, inclusiv un bebelus in varsta de trei luni. Acesta a fost transferat la spital pentru monitorizare. Gyorfi a afirmat ca doar patru-cinci persoane au suferit rani mai grave.

Autoritatile au inchis tronsonul de autostrada pe care a avut loc accidentul pentru operatiunile de salvare.

Citeste si:

Autocarul a lovit parapetul si a cazut intr-un canal adanc de zece metri de pe marginea drumului, rasturnandu-se pe o parte.

MT: Autocarul implicat in accidentul din Ungaria, inmatriculat in Harghita; ISCTR va controla firma

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a cerut unei echipe de experti de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) Arad si Timisoara sa mearga de urgenta la locul unde s-a produs accidentul in care a fost implicat un autocar inmatriculat in judetul Harghita, se arata intr-un comunicat de presa al MT.

Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Rutiera Romana (ARR), in autocar se aflau inregistrati 26 de pasageri, care plecasera vineri de la Baile Homorod spre localitatea Pecs, din Ungaria.

"Autobuzul implicat in accident are capacitatea de 49 de locuri, an de fabricatie 1998 si este clasificat la o stea. Firma operatoare are din anul 2011 licenta de transport persoane, iar soferul care se afla la volan este detinator al unui certificat profesional pentru transportul rutier de persoane, valabil pana la data de 15.09.2015", a precizat MT.

Potrivit sursei citate, inspectorii ISCTR vor face un control la sediul firmei, pentru a verifica transportul de persoane efectuat de aceasta.