Totodata, Iohannis a dat asigurari ca, daca va fi numit in Guvern, va demisiona de la Primarie cu cinci minute inainte de a depune juramantul de investitura.

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sibiu, ca negocierile din USL pentru schimbarile din Guvern incep la ora 14.30 si "nu vor fi nici simple, nici scurte".

Iohannis a afirmat ca discutiile despre noua constructie politica - USD - "ingreuneaza dialogul".

Citeste si:

"Daca negocierile vor merge bine si ne intelegem, o sa trecem si peste acel semnal dat de USD. Voi merge la minister si o sa indeplinesc conditiile cerute de lege. In momentul acesta, calea este clara, dar are doua solutii care depind in mica masura de optiunea mea privata. Depind de cum merg negocierile in USL", a spus Iohannis.

Intrebat ce l-ar putea face sa renunte la ideea de a prelua cele doua functii, Iohannis a raspuns: "Sa nu ne intelegem la negocieri si sa nu se realizeze remanierea".

Prim-vicepresedintele PNL a precizat ca nu accepta cele doua posturi din lipsa de activitate, "asa cum au inteles chiar si unii oameni politici", ci pentru ca asa s-a decis in PNL.