Patinoarul Mihai Flamaropol din Capitala, inchis in urma cu un an din cauza datoriilor la utilitati, nu se va mai redeschide in urma deciziei luate de catre reprezentantii primariei, ai federatiei de hochei pe gheata si ai unor cluburi de patinaj din Bucuresti.

Directorul Directiei de Investitii si Dezvoltare din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca, a declarat ca decizia a fost luata din motive de siguranta si tehnice.

"Am avut o intalnire cu presedintele federatiei de hochei, cu tehnicul de la hochei, cu doamna Tocala, cu parintii patinatorilor si s-a ajuns la urmatoarea formula de compromis: sa fi platit 300.000 de euro datorii plus vreo 25.000 pentru niste piese de schimb si sa fi tinut patinaorul o luna, pentru ca la 17 grade nu se mai face gheata, am luat decizia sa nu mai fie deschis. Nu avea rost sa facem acest efort pentru nici o luna de functionare. Am luat decizia asta punand cartile pe masa. Am tras concluziile juste si corecte. Din motive de siguranta si motive tehnice, patinoarul Flamaropol va ramane inchis. E o decizie luata de comun acord cu cei care au avut activitati acolo", a afirmat oficialul, potrivit Mediafax.

Bogdan Hreapca a precizat ca urmeaza sa aiba o intalnire cu omul de afaceri Ion Tiriac pentru a pune la punct detaliile constructiei unui patinoar pe un teren pe care primaria il va pune la dispozitie. "Urmeaza sa ma intalnesc cu domnul Tiriac maine sa vedem daca pana in septembrie putem sa ridicam un patinoar de antrenament. Asta ar fi ideal pentru cei care au nevoie de gheata", a mai spus Hreapca.

Presedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, Florian Gheorghe, considera ca redeschiderea patinoarului ar fi fost tardiva, de vreme ce activitatea patinatorilor si hocheistilor se incheie la jumatatea lunii aprilie. "Activitatea la patinaj artistic se incheie la mijlocul lui martie, iar hocheiul la mijlocul lui aprilie. Atunci au spus ca nu are niciun sens sa investeasca acum si sa il darame in foarte scurt timp. Si pe buna dreptate, ar fi de rasul curcilor. Daca lucrurile nu au prins contur din noiembrie, decembrie, ce rost are acum? Normal ar fi fost sa il tina de cand l-au preluat, dar ma rog. Acum este mult prea tarziu", a declarat Gheorghe.

Hreapca declarase la finalul saptamanii trecute ca Primaria Capitalei, proprietarul cladirii si al terenului aferent, intentioneaza sa deschida Patinoarul Mihai Flamaropol doar in conditii de siguranta si in cazul in care FR de Hochei il va administra timp de 3-4 luni.

Sportivii de la cele sapte cluburi de patinaj artistic din Bucuresti se antreneaza de aproximativ un an in mall-uri, singurul patinoar din Capitala, "Mihai Flamaropol", fiind inchis in martie 2013 din cauza restantelor la utilitati in valoare de 1,2 milioane de lei. Peste 150 de patinatori de performanta si 500 de hocheisti legitimati nu au unde sa se antreneze in Bucuresti, singurele solutii pentru a practica in continuare sportul fiind patinoarele din mall-uri sau naveta la Brasov, oras cu doua patinoare la standarde de competitie.

Conform declaratiilor angajatilor de la Patinoarul Mihai Flamaropol baza sportiva este functionala, toate instalatiile de producere a ghetii putand fi puse in functiune dupa o simpla revizie.

Patinoarul "Mihai Flamaropol" din Capitala a fost inchis in luna martie a anului trecut ca urmare a sistarii furnizarii utilitatilor, Ministerul Tineretului si Sportului luand aceasta decizie dupa ce administratorul patinoarului de la acea data, Federatia Romana de Hochei pe Gheata, a intarziat platile si a acumulat restante la facturile catre Enel si Apa Nova in suma totala de 1,2 milioane de lei.

La solicitarea Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), Guvernul a dispus in luna decembrie a anului 2013 trecerea patinoarului artificial "Mihai Flamaropol" si a terenului in suprafata totala de 26.350 de metri patrati, de la Ministerul Tineretului si Sportului in administrarea Consiliul General al Primariei Municipiului Bucuresti (CGMB). Primaria se obliga ca dupa demolare sa refaca patinoarul "la standardele secolului XXI". In momentul de fata se efectueaza un studiu pentru construirea unui nou patinoar, termenul de finalizare a lucrarilor fiind estimat pentru sfarsitul anului 2015.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri