Lider socialist: Republica Moldova se confrunta cu doua riscuri - Traian Basescu si Rusia

Republica Moldova se confrunta, in prezent, cu doua riscuri: Rusia si presedintele Traian Basescu, a declarat, luni, la Bucuresti, liderul socialist Hannes Swoboda, care a criticat declaratiile sefului statului privind unirea dintre Romania si tara vecina.

"Este foarte curios ca, in vremuri in care Moldova este in dificultate, el vrea, mai mult sau mai putin, sa inghita Moldova. In prezent, Moldova se confrunta cu doua riscuri, unul este Rusia, celalalt presedintele Basescu. Si asta e putin curios pentru presedintele unei tari vecine", a declarat Hannes Swoboda, la conferinta de lansare a proiectului "Relauching Europe", scrie Mediafax.

Intrebat de ce considera ca presedintele Basescu este un risc pentru tara vecina, Swoboda a precizat ca Republica Moldova are nevoie de "respectarea suveranitatii sale, de solidaritate impotriva presiunii rusesti care este vizibila din nou", iar astfel de declaratii pot fi interpretate ca fiind un indemn ca Moldova sa nu-si mentina suveranitatea si autonomia.

"Cred ca autoritatile moldovene, in special guvernul, sunt responsabile pentru viitorul tarii. Oferim Acordul de Asociere si Moldova vrea sa-l semneze si orice alte interventii inoportune, care creeaza probleme nu sunt binevenite. Si acesta cred c-ar trebui sa fie mesajul pe care Traian Basescu ar trebui sa-l respecte", a spus liderul Grupului S&D din Parlamentul European.

Acesta a dat exemplul unui proverb din limba germana. "Exista un proverb in germana: «A vorbi este de argint, a tacea este de aur». Multi oameni prefera aurul, dar domnul Basescu prefera argintul. Cred ca moldovenii ar prefera si ei aurul", a conchis Hannes Swoboda.

Citeste si:
Care sunt evenimentele de urmărit în 2021
Care sunt evenimentele de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri