19 Februarie 2014

Reactia ambasadei SUA dupa ce deputatii au respins ridicarea imunitatii lui Vlad Cosma



Ambasada SUA a precizat, marti, raspunzand unei intrebari Mediafax privind decizia de neridicare a imunitatii deputatului Vlad Cosma, ca nu comenteaza anchete in desfasurare, dar a subliniat ca toti demnitarii trebuie sa respecte cele mai inalte standarde etice.

"Nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege. Toti demnitarii trebuie sa respecte cele mai inalte standarde etice", se arata in raspunsul misiunii diplomatice. Totodata, Ambasada SUA la Bucuresti a subliniat ca nu face "comentarii cu privire la cazuri sau anchete aflate in desfasurare".

Camera Deputatilor a respins, luni, prin vot secret, ridicarea imunitatii deputatului PSD Vlad Cosma. Cererea ministrului Justitiei referitoare la incuviintarea arestarii preventive a deputatului Vlad Cosma a intrunit 105 voturi favorabile.

Un numar de 222 deputati au votat impotriva cererii Ministerului Justitiei. Anterior, luni, Comisia juridica a respins cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Vlad Cosma.

Raportul negativ al comisiei a fost adoptat cu 7 voturi "pentru", 13 voturi "impotriva" si 3 abtineri. Votul a fost dat dupa audierea deputatului Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenta.

Inainte de votul din plenul Camerei Deputatilor, grupurile PNL, PPDD, PDL si neafiliatii si-au anuntat optiunile, in timp ce PSD nu a anuntat cum voteaza. Premierul Victor Ponta a votat primul, in plen, in privinta cererii Ministerului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, urmat de membrii Cabinetului sau, deputati. Ponta a fost urmat la vot de Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Mircea Dusa, Rovana Plumb si Dan Nica.

Valeriu Zgonea a precizat ca si el a votat. "Presedintele Camerei a votat, televiziunile sunt martore", a spus Zgonea.
Deputatul UNPR Eugen Nicolicea, membru in Comisia juridica, a precizat, in plenul Camerei, ca un parlamentar are imunitate doar pentru voturi si pentru declaratii si ca, indiferent cum voteaza Parlamentul, nu este blocata justitia.

"Dragi colegi, parlamentarul nu are imunitate decat pentru voturi si pentru opinii, procesul merge mai departe, fie ca esti arestat preventiv, fie ca nu esti arestat preventiv, indiferent cum voteaza Parlamentul, procesul nu este blocat, nu este amanat si, prin urmare, Parlamentul nu se opune justitiei. Sa lasam povestile acestea populiste intarite de colegi care nu vor sa citeasca articolul 79 din Constitutie", a spus Nicolicea.



Citeste si