Numarul cetatenilor romani si bulgari care lucreaza in Marea Britanie a crescut cu 40% in 2013 fata de anul precedent, conform unor cifre dezvaluite de publicatia Daily Mail.

Potrivit cifrelor oficiale, in Marea Britanie lucrau 144.000 de romani si bulgari la sfarsitul anului 2013, comparativ cu 102.000, in decembrie 2012, scrie Mediafax.

Conform Daily Mail, romanii si bulgarii au ocupat 10 la suta din locurile de munca create in Marea Britanie in 2013.

Cifrele au fost dezvaluite in contextul polemicilor care continua in Marea Britanie privind eliminarea restrictiilor pentru romani si bulgari incepand din ianuarie 2014.

Guvernul de la Londra a decis azi ca imigrantii europeni din Marea Britanie trebuie sa gaseasca un loc de munca platit cu cel putin 150 de lire sterline (182 euro) pe saptamana, daca vor sa beneficieze de ajutoare sociale.

Imigrantii vor trebui sa indeplineasca aceasta conditie pentru a obtine statutul de "lucrator", care le da dreptul sa obtina alocatia pentru copii, credite fiscale suplimentare pentru ingrijirea copiilor, ajutorul financiar pentru locuinta si ajutorul de somaj, in cazul pierderii locului de munca, relateaza The Independent, in editia electronica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri