Aproximativ 140.000 de romani si bulgari au fost angajati in Marea Britanie in primele trei luni ale acestui an, dupa anularea la 1 ianuarie restrictiilor impuse pe piata muncii celor doua state UE, in scadere fata de ultimul trimestru al anului trecut, relateaza BBC News online.

Potrivit datelor Biroului National britanic pentru Statistica, citate de BBC, acest numar este mai mic cu 4.000 fata de cel intregistrat in ultimul trimestru din 2013, dar este cu 28.000 mai mare in comparatie cu cel inregistrat in primul trimestru al anului trecut.

La 1 ianuarie, romanii si bulgarii au obtinut aceleasi drepturi de a munci in Marea Britanie ca si cetatenii celorlalte state membre ale Uniunii. Guvernul nu a anuntat cati imigranti noi asteapta, in urma anularii restrictiilor, informeaza Mediafax.

Grupul de presiune Migration Watch a estimat ca in tara ar urma sa soseasca aproximativ 50.000 de imigranti romani si bulgari anual, iar UKIP, un partid eurosceptic si eurofob, a preconizat un "val urias" de imigranti. Secretarul-sef al Trezoreriei, Danny Alexander, apreciaza ca datele "dezmint alarmismul UKIP in legatura cu imigratia". "Numarul foarte modest de romani si bulgari care vin sa munceasca in Marea Britanie anul acesta contrasteaza puternic cu retorica inflamatoare de la inceputul anului", a subliniat el.

BBC comenteaza ca "valul urias" de imigranti nu a invadat tara, in mod clar, in primele trei luni din 2014, dar ca este prea devereme pentru a avea "imaginea de ansamblu" asupra acestei probleme.

Citeste si:
Imigrantii din Marea Britanie, obligati sa aiba acest salariu, daca...
Imigrantii din Marea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Setari Cookie-uri