"Eu cred in continuare in USL, ca cea mai buna varianta este sa guvernam impreuna, ca Iohannis este bine-venit in Guvern, fie pe functia de ministru de Interne, fie pe cea de la Finante. Daca exista un alt calcul, eu nu fac parte din el", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Ponta a spus insa din nou ca are sentimentul ca Antonescu a decis sa candideze la alegerile prezidentiale fara a se mai asocia cu responsabilitatea guvernarii, dupa modelul altor presedinti romani care au fost alesi dupa ce au venit din opozitie.

"Eu am spus foarte clar: nu ca e candidat din opozitie, ci ca sentimentul meu, senzatia mea, poate gresita, este ca Antonescu doreste sa candideze la functia de presedinte fara a se mai asocia cu responsabilitatea guvernarii Romaniei. Ma bazez pe faptul ca, in istoria Romaniei, presedintii care au fost alesi au venit totodeauna din opozitie - Iliescu, Constantinescu, Basescu. Cred ca e un lucru gresit, pentru ca ar trebui ca Antonescu sa isi asume responsabilitatea guvernarii alaturi de noi. Daca crede insa ca disocierea de guvernare ii mareste sansele de a castiga, e posibil, nu stiu sa raspund", a afirmat Ponta.

Citeste si:

El a sustinut ca din partea PSD este toata disponibilitatea de a continua USL si ca solutia este ca cei patru ministri propusi de PNL sa isi ocupe locurile in Guvern, dar in formula actuala.

"Poate ultimatumul de luni este utltimatumul de mai incolo, ca sa ne mai gandim si sa luam decizia inteleapta", a adaugat Ponta, referitor la solicitarea PNL de a transmite cel tarziu pana luni daca PSD doreste pastrarea USL.