Anterior, surse liberale declarau ca liderii PNL discuta, marti, in sedinta Delegatiei Permanente, un proiect de rezolutie in patru puncte privind iesirea de la guvernare a PNL, in text fiind solicitata si demisia premierului Victor Ponta. Rezolutia prevede iesirea de la guvernare, demisia in bloc a ministrilor PNL si a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta si pozitia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.
De asemenea, in rezolutie se constanta, potrivit surselor, incetarea existentei USL, scrie Mediafax.

Inaintea sedintei, liderul PSD, premierul Victor Ponta a lansat un nou apel catre PNL de a salva proiectul politic numit "Uniunea Social-Liberala" si de a ramane in Guvern.

In replica, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca l-a sunat pe Victor Ponta si l-a intrebat daca PSD este dispus la convocarea Camerelor pentru a se merge "pe formula stabilita", iar premierul a raspuns negativ, liberalul precizand ca, astfel, situatia se va transa in sedinta liderilor PNL.

Tariceanu: Am votat impotriva ruperii USL

Fostul presedinte al PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti seara, dupa ce PNL a decis iesirea de la guvernare, ca a votat impotriva ruperii USL, mentionand ca este vorba despre o "decizie pripita" a formatiunii. Tariceanu a spus ca decizia liderilor PNL, luata prin vot, este pripita.

El a mentionat ca a votat impotriva ruperii USL.