Guvernul a introdus o noua derogare de la legea care reglementeaza modul de folosire a Fondului de rezerva bugetara si a decis ca, pe tot parcursul acestui an, va avea dreptul sa transfere bani din acest fond catre autoritati locale, pentru arierate si cheltuieli urgente, bani repartizati de Dragnea, conform Mediafax.

Legea finantelor publice locale stabileste ca Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului se repartizeaza unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat si ai bugetelor locale, pe baza de hotarari ale Guvernului, pentru finantarea unor cheltuieli urgente sau neprevazute aparute in timpul exercitiului bugetar.

Prin ordonanta de urgenta, Guvernul a decis insa ca, prin derogare de la aceasta lege, in anul 2014, incepand cu acest moment, din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului pot fi alocate sume autoritatilor locale, prin majorarea transferurilor de la bugetul de stat catre bugetele locale, prevazute in bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice la o pozitie distincta.

Prin ordin al ministrului Administratiei Publice, post ocupat in prezent de vicepremierul Liviu Dragnea, sumele aprobate vor fi repartizate autoritatilor locale, pentru plata arieratelor si finantarea unor cheltuieli urgente.

O derogare similara a fost introdusa si la finele anului trecut, valabila doar pentru 2013, cu argumentul ca autoritatile locale au nevoie urgenta de bani pentru sezonul rece, deoarece datele meteo indica apropierea unui "ger arctic". Ulterior, s-a renuntat la acest argument, dar derogarea a fost aprobata si banii au fost repartizati pe primarii doar prin ordin al vicepremierului Dragnea, fara o prezentare publica a sumelor si destinatarilor.

Citeste si:
Studiu: 1 din 4 romani se imprumuta de bani pana la salariu
Sondaj BestJobs: Unul din...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Agentul roman la CEDO, eliberat din functie