Kelemen Hunor: UDMR va avea vicepremier, Cultura, Mediul si 14 secretari de stat

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat, luni, ca, potrivit negocierilor cu USD, organizatia sa va avea un post de vicepremier, ministerele Culturii si Mediului si 14 posturi de secretari de stat.

Kelemen a precizat ca el va detine postul de vicepremier si de ministru al Culturii, iar la Mediu va fi numit Attila Korodi.

In ceea ce priveste posturile de secretari de stat, Kelemen a precizat ca UDMR a tinut cont de proportia pe care o are in coalitia de guvernare, fiind vorba despre 14 pozitii de secretari de stat, informeaza Mediafax.

Liderul UDMR a anuntat ca luni, la ora 15.30, va fi semnat acordul politic al UDMR cu PSD, UNPR si PC, el precizand ca Uniunea va intra la guvernare cu ministri si secretari de stat si pe programul guvernamental aprobat de Parlament in decembrie 2012.

"Am constatat ca in acest moment Romania are nevoie de stabilitate guvernamentala si contributia noastra este extrem de importanta tinand cont de toata situatia din Romania si din jurul nostru", a spus Kelemen Hunor.

Citeste si:
Estimarile traderilor pe cele mai tranzactionate 5 perechi valutare
Estimarile traderilor pentru...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

El a precizat ca luni la ora 15.30 va semna, impreuna cu Victor Ponta, Gabriel Oprea si Daniel Constantin, acordul politic potrivit caruia UDMR intra la guvernare cu ministri si secretari de stat.

"Am acceptat programul de guvernare votat in Parlament in 2012 si nu mai trebuie votat un nou program guvernamental", a spus liderul UDMR.

Ulterior, Kelemen a precizat ca acordul nu va fi semnat cu USD, ci cu liderii partidelor din coalitia guvernamentala, respectiv PSD, UNPR si PC.

Citeste si:
Decizie CExN PDS: Cine ii ia locul lui Viorel Stefan in Guvern?
Decizie CExN PDS: Cine ii ia...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri