Kelemen a precizat ca el va detine postul de vicepremier si de ministru al Culturii, iar la Mediu va fi numit Attila Korodi.

In ceea ce priveste posturile de secretari de stat, Kelemen a precizat ca UDMR a tinut cont de proportia pe care o are in coalitia de guvernare, fiind vorba despre 14 pozitii de secretari de stat, informeaza Mediafax.

Liderul UDMR a anuntat ca luni, la ora 15.30, va fi semnat acordul politic al UDMR cu PSD, UNPR si PC, el precizand ca Uniunea va intra la guvernare cu ministri si secretari de stat si pe programul guvernamental aprobat de Parlament in decembrie 2012.

"Am constatat ca in acest moment Romania are nevoie de stabilitate guvernamentala si contributia noastra este extrem de importanta tinand cont de toata situatia din Romania si din jurul nostru", a spus Kelemen Hunor.

Citeste si:

El a precizat ca luni la ora 15.30 va semna, impreuna cu Victor Ponta, Gabriel Oprea si Daniel Constantin, acordul politic potrivit caruia UDMR intra la guvernare cu ministri si secretari de stat.

"Am acceptat programul de guvernare votat in Parlament in 2012 si nu mai trebuie votat un nou program guvernamental", a spus liderul UDMR.

Ulterior, Kelemen a precizat ca acordul nu va fi semnat cu USD, ci cu liderii partidelor din coalitia guvernamentala, respectiv PSD, UNPR si PC.