In urma cu 10 ani, pe 29 martie 2004, Romania a aderat la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare, iar, pe 2 aprilie 2004, a avut loc ceremonia arborarii drapelului tarii noastre in fata Cartierului General al NATO din Bruxelles, un eveniment istoric care a marcat intrarea tarii noastre intr-o noua etapa.

La moment aniversar, profilul Romaniei in NATO reflecta continuitate, coerenta si dinamism in sustinerea intereselor nationale, constituind principalul furnizor de securitate pentru tara noastra si reprezentand cel mai important cadru de dialog si cooperare transatlantica in acest domeniu, potrivit Mediafax.

Acest moment istoric, de politica externa si importanta nationala, este marcat de Romfilatelia prin emisiunea aniversara de marci postale "10 ani de la aderarea Romaniei la NATO", alcatuita dintr-un timbru cu valoarea nominala de 9,10 lei si un plic prima zi. Ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 6 timbre si colita dantelata.

Incepand de miercuri, emisiunea de marci postale "10 ani de la aderarea Romaniei la NATO" va putea fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara.

Sursa foto: Steagul NATO/Shutterstock.com