In Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toti tinerii sunt obligati sa-l detina la recrutare, in perioada starii de razboi. Conform prevederilor legale, in cazul mobilizarii sau a razboiului, sunt obligati sa indeplineasca serviciul militar toti barbatii apti, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, scrie DC News.

Ordinului publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, a fost emis de MApN, MJ, SRI, SPP, MAE, MS, SIE si STS si aproba modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, ce urmeaza sa fie prezentat de tineri la comisia locala de recrutare-incorporare.

Noul model al certificatului precizeaza ca tinerii vor trebui sa-si faca analize, pentru a se verifica daca au heptatita B sau C.

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a "dat asigurari din nou ca fortele rusesti nu vor invada Ucraina", in cadrul unei conversatii telefonice purtate cu omologul sau american, Chuck Hagel.

Occidentalii, care acuza Rusia de sustinerea actiunilor separatiste din estul ucrainean, sunt ingrijorati de miscarile importante de trupe rusesti la granita cu Ucraina, unde Moscova ar fi mobilizat pana la 40.000 de militari in vederea efectuarii unor "manevre".

Citeste si:
Ucraina va suspenda cooperarea militara cu Rusia
Ucraina va suspenda...

Sursa foto: Razboi, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Obama si Merkel au discutat despre Ucraina si criza imigrantilor
Setari Cookie-uri