Masurile au fost discutate deja in Executiv si exista un acord la nivelul Guvernului pentru aplicarea acestora, au precizat, miercuri, sursele citate, confirmand astfel informatiile transmise de Mediafax saptamana trecuta.

Potrivit surselor, norma de ore pentru profesorii cu grad I didactic si vechime in munca de peste 25 de ani va fi redusa prin ordonanta de urgenta, deja agreata la nivelul Guvernului. "In acelasi timp, a existat in Guvern o prima discutie pentru reducerea varstei de pensionare in cazul profesorilor cu gradul I. Ramane ca Ministerul Educatiei si Ministerul Justitiei sa ajunga la un acord privind procedurile legale de aplicare", au precizat sursele.

Saptamana trecuta, surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca Guvernul intentioneaza sa majoreze sporurile acordate personalului militar, din serviciile de informatii, din aparare si penitenciare si sa reduca norma de ore pentru profesori, ceea ce ar genera venituri mai mari pentru acestia, din ore suplimentare.

La acel moment, sursele citate au precizat ca, daca vor fi aprobate, masurile vor fi aplicate din semestrul al doilea al acestui an, fara insa sa aiba acordul expertilor Fondului Monetar International. Sporurile pentru militari au fost majorate in sedinta de miercuri a Guvernului, prin ordonanta de urgenta, cu aplicare de la 1 iulie. In sectorul militar si invatamant lucreaza cateva sute de mii de persoane.