In masurarea progresului social au fost analizate 182 de tari, iar raportul s-a bazat pe indicatori precum longevitatea, educatia si standardul de viata.

Astfel, Norvegia se situeaza pe primul loc in topul celor mai avansate tari din punct de vedere al indicelui social, urmata de Australia, Elvetia, Olanda si Statele Unite.

In schimb, tarile cu cel mai scazut indice al progresului social sunt Sierra Leone, Chad, Republica Centrala Africana, Republica Democrata Congo si Niger. Toate aceste tari sunt in Africa Subsahariana, unde populatia creste rapid, iar diferenta dintre bogati si saraci este foarte mare, ceea ce situeaza aceste tari sub media globala in ceeea ce priveste progresul uman.

Citeste si:

Puteti vedea mai jos un grafic care arata gradul de dezvoltare sociala a primelor cinci si a ultimelor cinci tari, pe o scara de la 0 la 1. Media globala a progresului social este de 0,702.

auto !important; max-width:960px;-ms-interpolation-mode: bicubic;" alt="Infographic: The Countries Where Human Progress Is Slowest and Fastest | Statista" src="https://d28wbuch0jlv7v.cloudfront.net/images/infografik/normal/chartoftheday_2504_Human_Development_Index_n.jpg" />

Datele pentru 2014 arata ca rata progresului social a crescut la nivel global, insa 2,2 miliarde de oameni traiesc in saracie, iar 1,2 miliarde de oameni supravietuiesc cu mai putin de 1,25 dolari pe zi. In plus, 842 de oameni sufera in prezent de infometare cronica, iar analiza pietei muncii arata ca 1,5 miliarde de muncitori lucreaza la negru sau au un loc de munca instabil.

Sursa foto: Oameni de afaceri/ Shutterstock.