Trei tari din primele cinci in topul celor mai dezvoltate din punct de vedere social sunt in Europa, in timp ce la capatul opus al spectrului, cele mai putin avansate tari dupa progresul uman sunt in Africa, potrivit unui studiu realizat de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, citat de Mashable.

In masurarea progresului social au fost analizate 182 de tari, iar raportul s-a bazat pe indicatori precum longevitatea, educatia si standardul de viata.

Astfel, Norvegia se situeaza pe primul loc in topul celor mai avansate tari din punct de vedere al indicelui social, urmata de Australia, Elvetia, Olanda si Statele Unite.

In schimb, tarile cu cel mai scazut indice al progresului social sunt Sierra Leone, Chad, Republica Centrala Africana, Republica Democrata Congo si Niger. Toate aceste tari sunt in Africa Subsahariana, unde populatia creste rapid, iar diferenta dintre bogati si saraci este foarte mare, ceea ce situeaza aceste tari sub media globala in ceeea ce priveste progresul uman.

Puteti vedea mai jos un grafic care arata gradul de dezvoltare sociala a primelor cinci si a ultimelor cinci tari, pe o scara de la 0 la 1. Media globala a progresului social este de 0,702.

Infographic: The Countries Where Human Progress Is Slowest and Fastest | Statista

Datele pentru 2014 arata ca rata progresului social a crescut la nivel global, insa 2,2 miliarde de oameni traiesc in saracie, iar 1,2 miliarde de oameni supravietuiesc cu mai putin de 1,25 dolari pe zi. In plus, 842 de oameni sufera in prezent de infometare cronica, iar analiza pietei muncii arata ca 1,5 miliarde de muncitori lucreaza la negru sau au un loc de munca instabil.

Sursa foto: Oameni de afaceri/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri