Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a murit la Londra in data de 19 august, va fi inmormantat in Romania, cel mai probabil la Cimitirul Bellu din Capitala, au declarat, joi, surse apropiate familiei.

"In mod cert va fi inmormantat in Romania, probabil la Bellu, unde familia are o capela", au spus sursele citate.
Conform acelorasi surse, nu a fost stabilita data la care va avea loc inmormantarea lui Dinu Patriciu, pentru ca nu se stie cand vor fi incheiate formalitatile la Londra pentru ca trupul neinsufletit al omului de afaceri sa fie adus in Romania.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit la varsta de 64 de ani, pe 19 august, intr-o clinica londoneza. "Dinu Patriciu a murit inconjurat de membrii familiei, in urma unei infectii pulmonare, pentru care fusese spitalizat in ultimele zile", potrivit unui comunicatul trimis la momentul respectiv de familia Patriciu. Conform comunicatului, funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc in cercul restrans al familiei, potrivit Mediafax.

"Pe aceasta cale, familia face un apel indoliat la respectarea dorintei defunctului, ca ultimul sau drum sa ocoleasca neintelegerile, lipsa de decenta si agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte in ultimii ani de viata si suferinta", se mai spunea in comunicatul familiei Patriciu.

Dinu Patriciu suferea de mai multi ani de cancer. In decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat.
Medicul curant al lui Dinu Patriciu, Mihai Voiculescu, a declarat ca omul de afaceri a fost extrem de suparat dupa esecul suferit in afacerea lantului de magazine Mic.ro si i s-a inrautatit astfel boala, dar si ca si-a periclitat sanatatea din cauza stilului de viata, in special a alimentatiei. Mihai Voiculescu a mai spus ca Patriciu a murit la Spitalul Royal Free din Londra, cel mai probabil din cauza unei infectii dupa transplantul de ficat.

Citeste si:
[VIDEO] Aterizare incredibila a celui mai mare avion de pasageri...
VIDEO Aterizare incredibila...

Dinu Patriciu, fondator al PNL si cel care a infiintat Rompetrol, cea mai mare afacere privata construita si vanduta vreodata de un antreprenor roman, a fost prezent patru ani consecutiv in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume. Patriciu a avut afaceri in domeniile petrolier, bancar, imobiliar si media. Omul de afaceri detinea active imobiliare in Germania, Suedia si Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro in mijlocul crizei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Setari Cookie-uri