Dinu Patriciu, cunoscutul miliardar roman, a murit la Londra, la varsta de 64 de ani. El suferea de cancer de mai multa vreme, iar in decembrie 2012 facuse un transplant de ficat la un spital din Milano. Potrivit familiei, Dinu Patriciu ar fi murit in urma unei complicatii post-transplant, o infectie pentru care fusese spitalizat la un spital din Londra.

Familia explica intr-un comunicat de ce a murit Dinu Patriciu

"Dinu Patriciu a murit inconjurat de membrii familiei, in urma unei infectii pulmonare, pentru care fusese spitalizat in ultimile zile. Funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc in cercul restrins al familiei.

Pe aceasta cale, familia face un apel indoliat la respectarea dorintei defunctului ca ultimul sau drum sa ocoleasca neintelegerile, lipsa de decenta si agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte, in ultimii ani de viata si suferinta. Multumim pe aceasta cale tuturor celor care l-au cunoscut, apreciat si respectat.

Dumnezeu sa-l ierte!

Familia Patriciu"

Cine a fost Dinu Patriciu

Dinu Patriciu a fost unul dintre cei mai bogati romani, in 2007 fiind chiar pe primul loc in TOP 300 Capital, avand la aceea data o avere estimata la 3 mld. euro. In ultima editie a topului Capital, averea sa era estimate la 250 mil. euro, fiind pe locul 17. Averea omul de afaceri a crescut considerabil dupa vanzarea Rompetrol. Dupa exitul de la Rompetrol, omul de afaceri a avut o serie de investitii in imobiliare si retail si unul dintre cele mai rasunatoare esecuri din acest din urma domeniu, falimentul Mic.ro.

Dinu Patriciu Global Properties detine mai multe proprietati in Germania si Romania, printre cele mai importante active de pe plan local se numara Cubic Center sau Romana Offices. Patriciu a vandut anul trecut cel mai important activ imobiliar de pe plan local, cladirea Lakeview catre fondul de investitii NEPI.

Dinu Patriciu era in proces de divort cu sotia sa, dar la termenul din iunie instanta din Buftea a respins cererea omului de afaceri. Divortul cerut de Dinu Patriciu a fost intentat in februarie 2013 la Judecatoria Sectorului 1 si a avut, pana sa fie mutat la Buftea, 14 termene. In paralel, la Judecatoria Sectorului 1 se dezbate partajul sotilor Patriciu, in care Dana Patriciu a cerut jumatate din avere. Magistratii de la instanta bucuresteana ar putea sa pronunte o decizie in 2 iulie.

Dinu Patriciu a fost un antreprenor admirat

Ion Sturza, descendentul familiei de domnitori, il plaseaza pe Dinu Patriciu alaturi de Steve Jobs, Warren Buffett si George Soros, intr-un top personal al antreprenorilor pe care ii admira.

"Am avut un partener de afaceri, Dinu Patriciu, care este un foarte bun pictor si pentru care vizualizarea conteaza foarte mult. Acum 12 ani imi spunea viitorul Rompetrol ca pe un fapt implinit. Apoi mi-am dat seama ca era doar o poveste ce spunea el. Dar era un desen frumos. El sta la Londra acum, nu mai avem afaceri impreuna, dar mentinem o relatie de prietenie si mai vorbim din cand in cand. Din pacate, tot mai rar. E o relatie de curtoazie acum”, explica Sturza,fondator si presedinte al Fribourg Investments.

Este singurul roman care in ultimii 25 de ani a facut o tranzactie de peste un miliard de euro.

Viorel Catarama, om de afaceri, a spus despre Dinu Patriciu ca a fost cel mai performant om de afaceri din Romania de dupa Revolutie, fiind singurul care a realizat o tranzactie de peste un miliard de euro. Totodata, acesta a declarat ca cel mai frumos moment care il leaga de Dinu Patriciu este formarea PNL AT (Partidul National Liberal Aripa Tanara).

”L-am cunoscut pe Dinu Patriciu in 1990, impreuna am facut cu Dinu atat politica, cat si afaceri. In ceea ce priveste afacerile, el s-a dovedit a fi cel mai performant om din Romania, este singurul roman care in ultimii 25 de ani a facut o tranzactie de peste un miliard de euro, de departe cea mai mare performanta in domeniul economic. In domeniul politic a fost permanent un om cu vederi liberale, un liberal de dreapta, ca si mine, care a facut atat lucruri bune, care a facut si greseli, cu totii am facut si lucruri bune si greseli. In ultima perioada s-a retras complet si s-a preocupat numai de sanatate, din pacate organismul nu a rezistat”, a declarat Catarama.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri