Un barbat a murit si altul a fost ranit, sambata seara, dupa ce avionul ultrausor in care se aflau s-a prabusit pe un camp din apropiere de localitatea Copalnic Manastur, judetul Maramures.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Maramures, Cornel Babut, apelul privind prabusirea avionului a fost primit sambata, in jurul orei 17.40, noteaza Mediafax. Avionul ultrausor, in care se aflau doi barbati, s-a prabusit pe un camp din apropiere de localitatea Copalnic Manastur.

In urma impactului cu solul, cei doi barbati au fost raniti, unul dintre ei, aflat in stare mai grava, fiind resuscitat de medicii ajunsi la fata locului. Dupa aproximativ 40 de minute, manevrele de resuscitare in cazul barbatului au fost oprite, acesta fiind declarat decedat. Celalalt barbat are numeroase traumatisme, fiind transportat la spital.

”La fata locului ne-am deplasat cu un echipaj de terapie intensiva mobila si un echipaj de urgenta de la SMURD Baia Mare. La locul prabusirii avionului am gasit pilotul in stop cardiorespirator, a fost resuscitat, insa pana la urma s-a constatat decesul. Tanarul care era pasager in avion a fost transportat la spitalul din Baia Mare, este constient, dar are multiple traumatisme. Dupa ce va fi examinat, medicii vor decide daca ramane in spitalul din Baia Mare sau va fi transferat in alta parte”, a declarat Oana Alexa-Gonczi, de asemenea, purtator de cuvant al ISU Maramures.

Ea a precizat ca avionul ultrausor este particular si opera si pe un aerodrom particular aflat in apropierea locului unde s-a prabusit.

Principala ipoteza: motorul s-ar fi oprit

Principala ipoteza luata in calcul de anchetatori in cazul avionului ultrausor prabusit pe un camp din apropiere de localitatea Copalnic Manastur, judetul Maramures, este ca motorul aparatului s-ar fi oprit, a declarat prefectul Anton Rohian, care a precizat ca barbatul ranit este in stare stabila. Potrivit prefectului de Maramures, Anton Rohian, o echipa de procurori si politisti judiciaristi a inceput cercetarile la locul prabusirii avionului, iar duminica dimineata la Copalnic Manastur va ajunge o echipa de la Autoritatea Aeronautica Civila care va incepe, in paralel, o alta ancheta.

Anton Rohian a precizat ca principala ipoteza luata de calcul de anchetatori in acest caz este ca motorul avionului ar fi cedat. Conform sursei citate, in momentul prabusirii, avionul ultrausor, care apartine unui aeroclub din Targu Mures, se afla in procedura de aterizare. Prefectul a mai spus ca pilotul avionului, care a decedat in urma accidentului, era din Satu Mare si avea 63 de ani si efectua ore de instructaj cu barbatul ranit, in varsta de 43 de ani.
”Pilotul de 63 de ani era practic proprietarul acestui avion. Avea toate aprobarile din punct de vedere al acestui zbor”, a spus Anton Rohian.

El a mai spus ca barbatul ranit este in stare stabila si va ramane internat la Spitalul Judetean din Baia Mare. Un barbat a murit si altul a fost ranit, sambata seara, dupa ce avionul ultrausor in care se aflau s-a prabusit pe un camp din apropiere de localitatea Copalnic Manastur, judetul Maramures.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri