Mai mult de jumatate dintre romani sustin ca intai cauta sa economiseasca si apoi sa cheltuiasca bugetul disponibil. Pe de alta parte, 10,4% dintre romani spuneau anul trecut ca au in plan sa investeasca intr-o afacere in 2014, iar alti 2,4% incepusera deja actiunile necesare pentru infiintarea propriei firme.

Statisticile rezultate dintr-un studiu de educatie financiara si antreprenoriala realizat la finele anului trecut de compania de cercetare de piata Novel Research, la initiativa Provident Financial Romania, dovedesc inclinatia romanilor catre economisire, atunci cand acest lucru este posibil, in timp ce investitiile si pornirea unei afaceri se afla pe lista de prioritati a unui numar mai redus de romani. Practic, cifrele definesc o caracteristica esentiala a populatiei, determinata de profilul financiar al fiecaruia dintre noi, de a pune bani la saltea si de-abia apoi de a investi.

Profil financiar al unei persoane este determinat de modul in care isi traieste viata si ia decizii care tin de cheltuielile zilnice si de planificarea bugetului personal, incadrand romanii in trei categorii: cheltuitor, investitor sau oportunist. 80% dintre romani sunt atenti la cheltuielile zilnice si aproape jumatate vor sa-si dezvolte cunostintele de gestionare a bugetului. Mai mult, 3 din 10 respondenti economisesc in fiecare luna, iar 23,5% pun bani deoparte atunci cand au in plan o investitie pentru confortul personal. In schimb, unul din cinci romani considera contextul economic actual oportun pentru deschiderea unei afaceri, potrivit studiului Novel Research, iar 1 din 10 romani avea in plan la finele anului trecut sa porneasca o afacere in 2014.

Pe SigurantaFinanciara.ro, centrul tau complet de resurse de educatie financiara si antreprenoriala, poti sa afli cum sa gestionezi si optimizezi veniturile si cheltuielile, astfel incat, in functie de profilul tau financiar, sa-ti maximizezi economiile sau sa faci investitii inteligente.

Gasesti pe site ponturi de economisire si investitii pentru asigurarea un trai confortabil tie si familiei tale, dar si stiri financiare si informatii de ultima ora despre finantele personale si despre evolutia economiei sau a puterii de cumparare a romanilor, astfel incat sa poti lua cele mai bune decizii financiare. In plus, poti calcula ce economii trebuie sa ai la banca pentru a putea trai din dobanda sau ce dobanzi sau dividende ar trebui sa primesti pe an pentru a-ti dubla investitiile. Acceseaza centrul tau complet de resurse de educatie financiara si antreprenoriala si descopera cum obtii siguranta financiara!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri