Banicioiu: In 4 luni au fost deblocate 4.000 de posturi in spitale, o parte nu sunt ocupate inca

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, spune ca in ultimele patru luni au fost deblocate 4.000 de posturi in spitale, ca o consecinta a faptului ca a fost introdus pachetul de baza de servicii medicale. El a adaugat ca o parte dintre posturi se afla in faza de organizare de concurs pentru a fi ocupate.

Potrivit ministrului Sanatatii, o consecinta dupa introducerea de la 1 iulie a pachetului de baza de servicii medicale este aceea ca atat in spitalele subordonate Ministerului Sanatatii, cat si in cele subordonate autoritatilor locale au fost deblocate 4.000 de posturi.

"Acum suntem in a patra luna de folosire a pachetului si a mers asa cum estimasem noi. Primul indicator bun este ca am reusit sa deblocam posturi in sanatate. Am reusit sa economisim atat pentru a debloca 2.400 de posturi in subordinea Ministerului Sanatatii, adaugandu-se si spitalele din subordinea autoritatilor locale, ajungem undeva la 4.000 de posturi deblocate in astea aproape patru luni. Am toate motivele sa cred ca, in continuare, aplicarea pachetului serviciilor de baza trebuie facuta. E adevarat, mai sunt lucruri de corectat si de aceea suntem in permanent dialog cu fiecare specialitate in parte si, de la 1 ianuarie, o sa se adauge si cardul si cred ca banii vor incepe sa ajunga in momentul in care vom fi dublati de acest pachet de baza si de card", a declarat Nicolae Banicioiu, sambata, la Cluj-Napoca, potrivit Mediafax.

El a precizat ca o parte din cele 4.000 de posturi au fost deja ocupate, iar unele sunt in procedura de organizare de concurs pentru a fi ocupate.

Nicolae Banicioiu a participat, la Cluj-Napoca, la predarea a 48 de ambulante noi, achizitionate din fonduri guvernamentale, care vor ajunge la serviciile de ambulanta din mai multe judete.

Citeste si:
Banicioiu, audiat in "Colectiv": Am facut tot ce era omeneste posibil
Nicolae Banicioiu, audiat in...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

La evenimentul de la Cluj-Napoca, ministrul Sanatatii a fost insotit de seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Arafat a declarat ca, pana la sfarsitul anului 2014, elicopterul SMURD care va deservi regiunea de Nord-Vest si care va avea baza la Jibou, judetul Salaj, va fi functional, momentan existand cateva probleme care trebuie rezolvate pentru ca baza sa fie functionala.

"Elicopterul este, pilotii sunt, s-au mai primit acum elicoptere din fondurile structurale transfrontaliere care ne permit sa avem elicoptere de rezerva, asta era una din probleme. Si a doua problema este hangarul care este in curs de rezolvare, pentru a putea fi tinut acolo, deci anul acesta o sa il vedeti functional, in mod sigur. Stiu ca este o intarziere si o recunosc, dar anul acesta va fi functional", a spus Raed Arafat.

Citeste si:
NEWS ALERT | Al patrulea caz de COVID-19 la Ministerul Sănătății
NEWS ALERT | Al patrulea caz...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri