Pasajul pietonal va asigura legatura intre nodul de transport de la Piata Presei Libere, respectiv capatul tramvaiului 41, si aleea de acces in Parcul Herastrau catre fostul Pavilion H. Potrivit sursei citate, pana in prezent, in zona s-au realizat devierile de retele edilitare aferente, iar pentru continuarea lucrarilor, de vineri pana luni, circulatia va fi restrictionata partial pe bulevardul Kiseleff.

Astfel, de vineri seara, la ora 20.00, pana sambata, la ora 14.00, se va inchide laterala de trei benzi de pe sensul de mers spre Arcul de Triumf, circulatia pe acest sens desfasurandu-se, in sens unic, pe zona centrala. Si statia de autobuze "Muzeul Satului" (linii 131, 205, 330, 331, 335), sensul de mers catre Arcul De Triumf va fi inchisa. De sambata, ora14.00 pana duminica, ora 8.00, se va inchide zona centrala, circulatia desfasurandu-se numai pe zonle laterale, iar de duminica, la ora 8.00, pana luni, la ora 8.00, se va inchide laterala de trei benzi de pe sensul spre Piata Presei Libere, circulatia pe acest sens desfasurandu-se, in sens unic, pe zona centrala.

Si statia de autobuze Muzeul Satului (linii 131, 205, 330, 331, 335), pe sensul de mers catre Piata Presei Libere va fi suspendata de sambata, ora14.00 pana duminica, ora 08.00, autobuzele liniilor 131, 205, 330, 331, 335, 783 urmand sa circule pe zona centrala a bulevardului. In 24 octombrie, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara ca partea cea mai grea la pasajul subteran din Piata Presei Libere, respectiv primele cinci luni, se apropie de final, iar urmatoarele patru luni din proiect se va lucra in subteran, fara ca circulatia sa fie afectata.

Citeste si:

Reprezentantul constructorului arata ca a fost executata structura subterana, respectiv "peretii mulati", urmand ca excavatia subterana sa fie facuta simultan, fara ca circulatia in Piata Presei Libere sa fie afectata. Accesul in pasaj se va face dinspre directia Ploiesti-Baneasa, printr-o singura intrare, iar iesirea din acesta se va face prin doua parti, fiind vorba de primul pasaj, in care exista o bifurcatie subterana. La iesirea din pasaj, soferii vor avea doua optiuni, fie sa continue drumul pe sectorul principal, care va avea doua benzi de circulatie si care va iesi spre Bulevardul Kiseleff - Arcul de Triumf, fie sa mearga in partea dreapta, spre bulevardele Marasti si Expozitiei.

Pasajul de la Piata Presei Libere, care va avea o lungime de 700 de metri, este amplasat la intersectia a patru artere cu trafic ridicat - soseaua Bucuresti-Ploiesti, soseaua Kiseleff, bulevardul Marasti si bulevardul Poligrafiei -, intersectie traversata de aproximativ 12.000 de vehicule pe ora. Valoarea investitiei este de 60,4 milioane de lei, fara TVA, iar termenul de finalizare este sfarsitul lunii martie 2015, respectiv noua luni de la demararea lucrarilor.