Cele 10 cabinete medicale se vor infiinta in cadrul proiectului "DENS - Dezvoltarea EcoNomiei Sociale" si vor dispune de personal medical si administrativ selectat din randul persoanelor dezavantajate.

”Starea de sanatate orala a populatiei Romaniei lasa de dorit, in pofida nivelului ridicat de pregatire a medicilor dentisti, care este atestat si confirmat de calitatea activitatii pe care ei o desfasoara. Ne confruntam, de asemenea, cu probleme care se accentueaza, privind numarul personalului sanitar disponibil, numarul de cabinete dentare in zone mai putin accesibile, precum si dotarea corespunzatoare a acestora”, a declarat Constantin Varlan, presedintele Societatii de Stomatologie Estetica din Romania.

Cele zece cabinete medicale vor fi infiintate atat in mediul urban, cat si in mediul rural, in Bucuresti (2), Timisoara, Oradea, Iasi, Zalau, Topolovatu Mare (judetul Timis), Rediu (judetul Iasi), Crasna (judetul Salaj) si Vadu Crisului (judetul Bihor).

Citeste si:

In ultimii ani si piata serviciilor medicale private din Romania s-a dezvoltat intr-un ritm accelerat, ajungand la 492 milioane de euro la nivelul anului 2011 si cu estimari de crestere in 2014, pana la 800 milioane de euro. Centrele din Romania atrag anual peste 60.000 de turisti, veniti mai ales pentru stomatologie, chirurgie estetica sau tratamente anti-aging. Si numarul medicilor stomatologi a crescut in ultimii ani. Astfel, daca in anul 1999 in Romania erau 7.708 medici stomatologi, numarul acestora a depasit 10.000 in anul 2005 si a ajuns la 13.772 de persoane in anul 2012, potrivit datelor furnizate de Ministerul Muncii.

Sursa foto: Stomatologie, Shutterstock.com