Sindicatul personalului tehnic al Tarom, din care fac parte 700 din cei 2.100 de angajati ai companiei aeriene, solicita majorari salariale si a depus preaviz de conflict de munca la Inspectoratul Teritorial de Munca. O mediere cu administratia operatorului urmeaza sa aiba loc in urmatoarele zile.

"Majoritatea colegilor mei sunt de parere ca nu vom avea un conflict de munca. Chiar daca acest preaviz de conflict de munca a fost depus la ITM, asta nu inseamna ca se va dezvolta intr-un conflict de munca", a declarat, marti, Silvia Columb, directorul comercial al Tarom, scrie Mediafax.

Ea a precizat ca angajatii solicita majorari salariale care nu pot fi insa sustinute de companie. "Compania nu si le poate permite, tinand cont de faptul ca inca suntem pe pierderi si ne dorim anul viitor sa scadem aceste pierderi. O crestere de obligatii financiare este greu de conceput", a afirmat Columb.

Ea a aratat ca in urmatoarele zile urmeaza o mediere la ITM. "Continuam negocierile, avem posibilitatea sa o facem zi de zi, pana la sfarsitul anului", a adaugat reprezentantul Tarom.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declara la finele lunii noiembrie ca Tarom a raportat rezultate pozitive in acest an, dar compania aeriana nu beneficiaza de "cel mai fericit" management, o parte din sindicate "sunt in contrasens" si va fi necesara restructurarea companiei.

Citeste si:
Ei impart salariile: cat castiga un om de HR
Ei impart salariile in...

Potrivit datelor ministrului, Tarom a avut in acest an venituri din servicii de transport aerian mai mari cu 5%, a transportat 1,7 milioane pasageri (+3%), iar numarul de curse din 2014 va fi cu 4% mai mare decat in 2013. In luna octombrie, premierul Victor Ponta i-a cerut lui Rus sa gaseasca o solutie rationala cu sindicatul companiei aeriene, astfel incat sa poata fi "salvat" unul dintre brandurile romanesti.

Seful Executivului a aratat ca, dintre toate problemele care trebuie rezolvate la nivel general, o parte dintre acestea pot fi solutionate, iar altele nu, dar se doreste sa existe un dialog. In septembrie, mai multe curse Tarom au fost anulate sau intarziate din cauza unor proteste ale pilotilor si insotitorilor de zbor, nemultumiti de salarii si de noul contract colectiv de munca.

Photosebia / Shutterstock.com

Citeste si:
TAROM a platit 900.000 de euro avans pentru 9 ATR-uri fara contract
TAROM a platit 900.000 de...

Sursa foto: Avion Tarom/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cati salariati straini din afara Europei sunt in Romania