Intr-un sat de langa Roman, un roman trecut la Islam si-a construit un lacas de rugaciune in care sunt bineveniti cei 8 musulmani din zona, dar si cei care vor sa afle mai multe despre Allah si profetul sau Mahomed.

Intr-un sat moldovenesc, de langa Roman, un roman convertit la Islam si-a construit chiar un loc de rugaciune. „Este o moschee, mai mult decat un loc de rugaciune. Aici va fi inima comunitatii“, afirma Daniel Caniparu (48 ani), ctitorul edificiului ce poarta numele „Maria“ si a fost inaugurat in vara anului 2014. Daniel este ardelean din Turda si s-a stabilit la Rediu, in judetul Neamt, unde a gasit pamant mai ieftin. Aici si-a ridicat o casa pentru familie, iar peste drum - o casa pentru spirit. Marturiseste ca initiativa i-a atras reactii negative din partea multora.

„Dar eu sunt revolutionar si nu ma tem. Nu primesc «decat» 5-6 telefoane pe zi, chiar si in toiul noptii, de amenintare si de injuraturi. Eu nu ma schimb, insa. Mi-am pastrat numele, chiar daca am trecut la alta religie. Unii musulmani imi spun «Ahmed» sau «Ahmed cel rau». Dar numele meu este Daniel, nu trebuie sa te cheme ca pe un musulman ca sa fii unul“.

Citeste articolul integral pe Adevarul.ro.

Sursa foto: Sorin Vidis / Shutterstock.com

Sursa foto: Musulmani/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri