Alte riscuri globale identificate de oamenii de afaceri din Romania sunt instabilitatea politica si sociala, neglijarea infrastructurii si a conflictelor interstatale cu consecinte regionale. "Aceste riscuri se regasesc si printre cele mai importante riscuri identificate in tarile din regiune, precum Bulgaria, Ungaria, Serbia sau Polonia", se arata intr-un comunicat al Marsh, companie globala de brokeraj in asigurari si consultanta de risc.

In Republica Moldova instabilitatea politica si sociala si conflictul interstatal cu consecinte regionale ocupa primele doua pozitii. In Ucraina, crizele fiscale din economiile-cheie reprezinta principalul risc, urmat de instabilitatea politica si sociala si de conflictul interstatal, potrivit Mediafax.

Cea mai mare amenintare pentru stabilitatea lumii in urmatorii 10 ani rezulta din riscul de conflict international, potrivit evaluarilor expertilor care au realizat studiul. In topul cinci al riscurilor in functie de probabilitate, au fost identificate conflictul international, evenimentele meteorologice extreme, esecul guvernarii nationale, prabusirea statului sau criza si somajul structural ridicat sau subocuparea fortei de munca.

Citeste si:

In functie de impact, cele mai mari cinci riscuri au fost indicate diminuarea resurselor de apa, raspandirea rapida a bolilor infectioase, proliferarea armelor de distrugere in masa, conflictul international si esecul in adaptarea la schimbarile climatice.

Raportul Riscuri Globale 2015 a fost conceput impreuna cu partenerii Marsh & McLennanCompanies si Zurich Insurance Group, beneficiind de asemenea de colaborarea cu consultanti din mediul academic, respectiv Universitatea Oxford, Universitatea Nationala din Singapore, Universitatea din Pensilvania si de Comitetul Consultativ al raportului.

Sursa foto: Shutterstock/Om de afaceri si piese domino