Cinci primari, doi viceprimari, un consilier judetean, patru consilieri locali si doi fosti consilieri locali au fost gasiti in incompatibilitate de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Primarul comunei Susani din judetul Valcea, Gheorghe Staiu, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 5 iunie 2008 - 23 octombrie 2014, intrucat a detinut si functia de administrator al SC Staiu Damir SNC, potrivit ANI. Primarul comunei Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta, Ancuta Daniela Belu, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 24 octombrie 2012 - 7 februarie 2013, intrucat a detinut, simultan si functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in cadrul SC M.K. Paza si Protectie SRL, iar in perioada 8 august 2012 - 4 februarie 2013 a detinut si functia de membru in Consiliul de Administratie al Liceului Teoretic "Mihail Kogalniceanu", scrie Mediafax.

Adrian Budeanu, primar al comunei Clinceni din judetul Ilfov, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 7 iunie 2010 - 1 noiembrie 2013, intrucat a detinut, simultan si calitatea de membru in Consiliul de administratie al Liceului cu Program Sportiv Clinceni. Dorel Dumitru Pop, primar al comunei Odoreu din judetul Satu Mare, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 18 iunie 2008 - 18 aprilie 2013, intrucat a detinut si functia de administrator al SC Papillon SRL.

Retail jobs

Si edilul comunei Burla din judetul Suceava, Viorel Pintiliuc, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 30 iunie 2012 - 9 aprilie 2013, intrucat a detinut simultan si functia de administrator al SC Metalo - Chimice SRL. Un alt ales local aflat in incompatibilitate este viceprimarul comunei Maliuc, judetul Tulcea, Florentina Maioru, care in perioada 30 septembrie 2013 - 31 martie 2014 a detinut si calitatea de membru in Consiliului de administratie al Scolii Gimnaziale Maliuc.

Inspectorii ANI au constatat si incompatibilitatea viceprimarului comunei Santandrei din judetul Bihor, Sebastian Tocai, care in perioada 26 iunie 2012 - 7 mai 2014 a detinut si functiile de administrator la S.C. Sedanpro Trans SRL si PRO Kamarad SRL. Marin Antonescu, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Dambovita, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 18 februarie 2009 - 24 februarie 2012, intrucat a detinut si functiile de administrator al SC Parc Industrial Mija SA si cenzor in cadrul SC Ventrom International SA.
Un alt ales local, Attila Istvan Buzas, consilier local al orasului Huedin, a fost in incompatibilitate, intrucat societatea Biaj Security SRL, in cadrul careia detine calitatea de asociat si functia de administrator, a incheiat cu Liceul Teoretic "Octavian Goga" Huedin, aflat sub autoritatea Consiliului Local, doua contracte de prestari servicii.

Citeste si:
Averi nejustificate descoperite de ANI, în valoare 400.000 de euro
Averi nejustificate...

Oana-Mirela Iovanovici se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 10 iulie 2013, intrucat detine, simultan cu functia de consilier in Consiliul Local al Municipiului Orsova, si functia de asistent medical in cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala, serviciu cu personalitate juridica aflat in subordinea Consiliului Local. Un alt consilier local si fost primar, Sorin Mircea Suciu, din comuna Margau, judetul Cluj, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 13 octombrie 2010 - 27 iunie 2012, intrucat a detinut simultan cu functia de primar si functia de vicepresedinte - membru in Consiliul de administratie al SC Ocolul Silvic Margau SRL.

Daniel Dubar, consilier in cadrul Consiliului Local al Comunei Soimus, judetul Hunedoara, si administrator al SC Premier Dunami SRL, a furnizat materiale de constructii primariei, pentru care a emis facturi fiscale in cuantum de 24.226 de lei, motiv pentru care a fost gasit in incompatibilitate de ANI. Un fost consilier local din Ramnicu Sarat, Nicolae Tronaru s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada exercitarii mandatului, 2008 - 2012, intrucat SC Spot SRL, la care detine functia de administrator si calitatea de asociat, a furnizat produse in valoare totala de 94.123 de lei catre Politia Locala, Serviciul Public de Asistenta Sociala si Clubul Sportiv Municipal Ramnicu Sarat, aflate in subordinea Consiliului Local. Constantin Mihai, consilier superior in cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura - Centrul Judetean Valcea, s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 29 iunie - 20 septembrie 2012, intrucat a detinut si calitatea de consilier local al comunei Golesti.

Citeste si:
Prescrierea dupa 3 ani a conflictului de interese, neconstitutionala
Prescrierea dupa trei ani a...

Sursa foto: Shutterstock.com/Avocat

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri