El a adaugat insa ca nu stie care ar trebui sa fie procedura daca bonul fiscal nu este acordat pentru o paine, aceasta fiind o speta "dificil de raspuns", scrie Mediafax.

Introducerea Loteriei bonurilor fiscale a fost avizata, miercuri, de Guvern, cu un sistem de extragere lunara sau ocazionala a bonurilor primite de cumparatori pentru produse/servicii in valoare cuprinsa intre 1-999 lei, si cu posibilitatea ca, din martie, un client sa aiba dreptul sa nu achite produsul selectat sau consumat daca nu a primit bon fiscal de la comerciant.

"Incepand cu 1 martie, in cazul refuzului agentului economic de a emite si inmana bon fiscal, cumparatorul poate sa nu achite bunul dobandit sau serviciul prestat, avand in vedere ca o tranzactie nefiscalizata nu reprezinta altceva decat o incalcare a legii. Asadar, cumparatorul poate pastra bunul fara sa il mai plateasca in cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal", a comunicat Ministerul Finantelor.

Citeste si:

Agentii economici vor fi obligati sa afiseze in locuri vizibile informatii privind acest drept al clientilor. Intrebat de jurnalisti, la finalul sedintei, ce ar trebui sa faca o persoana care a cumparat o paine si nu a primit bon fiscal, purtatorul de cuvant al Guvernului nu a prezentat o procedura concreta, apreciind doar ca ar putea fi apelat Sistemul Unic de Apeluri de Urgenta 112 sau chemati reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

"Este o speta la care e dificil de raspuns in momentul de fata. Insisti ca vanzatorul sa-ti dea bonul, daca nu, vei chema Politia, cu painea in mana, probabil, nu stiu. E o intrebare, sigur, la limita anecdoticului. Suni la 112... nu stiu ce sa spun la intrebarea asta. Pentru o paine, nu stiu", a spus Calota. El a precizat ca filosofia acestei masuri urmareste determinarea vanzatorilor sa elibereze bon fiscal. "In momentul in care un cumparator nu solicita bon fiscal, e lipsit de sansa - mica, mare - de a castiga la Loteria bonurilor fiscale. Deci, daca comerciantul ma lipseste pe mine de dreptul de a trage un loz in plic, inseamna ca eu pot sa nu-l platesc", a spus oficialul guvernamental.

De asemenea, el a mai afirmat ca persoanele in cauza pot suna si la ANAF pentru a informa ca nu au primit bon fiscal. Prima extragere, ocazionala, va fi organizata pe 13 aprilie, a doua zi de Paste, cu un fond de premiere de 1 milion lei.