Patriarhia propune schimbarea Legii Educatiei astfel incat cererea de participare la ora de Religie sa fie valabila pe toata perioada de scolarizare, nu doar pentru un an, ceea ce inseamna ca daca elevii se razgandesc intre timp, atunci vor fi nevoiti sa depuna cerere de retragere de la ora de Religie, ceea ce Curtea Constitutionala a hotarat ca este neconstitutional.

Elevii ar trebui sa depuna o singura data cererea pentru participarea la ora de Religie si nu la inceputul fiecarui an scolar. Cel putin asa isi doreste Patriarhia Romana care a trimis deja propunerile pentru schimbarea Legii Educatiei catre Camera Deputatilor.

Astfel, oficialii Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) sustin ca pentru participarea la ora de Religie ar trebui sa se depuna solicitarea o data, pentru toata perioada scolarizarii, in loc sa se depuna la inceputul fiecarui an. Insa, daca elevii se razgandesc si nu mai vor sa urmeze ora de Religie, ei sau parintii lor vor fi nevoiti sa formuleze o cerere de retragere. Practic, asta ar insemna sa ne intoarcem la situatia de dinainte de decizia CCR, spun specialistii, ceea ce nu este in beneficiul elevului, ci in beneficiul Patriarhiei.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri