Patriarhia propune schimbarea Legii Educatiei astfel incat cererea de participare la ora de Religie sa fie valabila pe toata perioada de scolarizare, nu doar pentru un an, ceea ce inseamna ca daca elevii se razgandesc intre timp, atunci vor fi nevoiti sa depuna cerere de retragere de la ora de Religie, ceea ce Curtea Constitutionala a hotarat ca este neconstitutional.

Elevii ar trebui sa depuna o singura data cererea pentru participarea la ora de Religie si nu la inceputul fiecarui an scolar. Cel putin asa isi doreste Patriarhia Romana care a trimis deja propunerile pentru schimbarea Legii Educatiei catre Camera Deputatilor.

Astfel, oficialii Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) sustin ca pentru participarea la ora de Religie ar trebui sa se depuna solicitarea o data, pentru toata perioada scolarizarii, in loc sa se depuna la inceputul fiecarui an. Insa, daca elevii se razgandesc si nu mai vor sa urmeze ora de Religie, ei sau parintii lor vor fi nevoiti sa formuleze o cerere de retragere. Practic, asta ar insemna sa ne intoarcem la situatia de dinainte de decizia CCR, spun specialistii, ceea ce nu este in beneficiul elevului, ci in beneficiul Patriarhiei.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Coalitia pentru Educatie cere inlocuirea WC-urilor din curtea scolilor
Coalitia pentru Educatie:...
Sursa foto: Mediafax foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Anisie, dupa vizita la scolile din Ialomita: Imi pare rau