Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a invins-o, luni, cu scorul de 6-1, 3-6, 6-1, pe sportiva americana Varvara Lepchenko, locul 31 WTA si cap de serie numarul 26, calificandu-se in optimile de finala ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells.

Partida a durat aproape doua ore si 15 minute. In urma acestei victorii, Halep, semifinalista anul trecut, isi va pastra locul 3 WTA si dupa aceasta competitie.

Simona Halep s-a impus in primul set mai greu decat pare scorul de 6-1. Ea a condus cu 3-0 dupa un break in ghemul al doilea si a repetat break-ul la 4-1, apoi a inchis setul dupa ce a fost condusa cu 40-15 si dupa 38 de minute de joc. Ghemurile au fost lungi, cu multe egalitati, dar Lepchenko a dovedit lipsa de concentrate in momentele cheie ale setului. Jucatoarea americana, o stangace, a risipit sase mingi de break in acest set, iar "forehand-ul" ei a stat la baza majoritatii greselilor nefortate pe care le-a comis, 25. In acest prim set, Halep a facut un joc cuminte, fara sa impresioneze, cu 13 greseli nefortate, patru duble greseli si 50 la suta la primul serviciu.

Lepchenko a jucat mai bine in setul al doilea, loviturile ei au nimerit marginile terenului, ea a plimbat-o mult pe Halep, fortand-o sa greseasca. La 1-2, Halep a servit pentru a egala, a condus cu 40-15, dar a gresit mult si americanca a reusit primul ei break la a noua minge pe care a avut-o in acest meci. La 3-5, Halep a avut doua mingi de break, le-a pierdut pe amandoua si Lepchenko a egalat situatia la seturi, dupa alte 40 de minute de joc.
In pauza de la 1-1, Simona Halep a acuzat dureri la glezna stanga si a cerut interventia fizioterapeutului turneului.
Americanca nascuta la Taskent a inceput bine si al treilea set, cu un break, insa resursele ei au inceput sa scada.

Ea a oferit doua "cadouri" in momente foarte importante, greseli cu care a Halep a facut rebreak-ul si apoi a urcat scorul la 2-1. Din acel moment, Halep a trecut la conducerea meciului, desi Lepchenko a cedat greu fiecare ghem. In total, romanca a castigat sase ghemuri la rand, muncind pentru fiecare punct. In ghemul cu care a incheiat meciul, Halep a fost condusa pe propriul serviciu cu 40-0, dar a revenit si l-a castigat, punand capat intalnirii dupa doua ore si 14 minute.

Pentru Simona Halep, serviciul ramane o problema importanta. Ea a comis sapte duble greseli, patru numai in primul set, si a avut o proportie de reusita a primului serviciu de 50 la suta. Romanca a avut 24 de mingi castigatoare, fata de 20 Lepchenko, insa diferenta a fost facuta clar de greselile nefortare, 56 in dreptul americancei, fata de 37 Halep. De asemenea, lipsa de concentrare a adversarei a fost un atu pentru Simona Halep. Lepchenko a fructificat doua mingi de break din 14, fata de cinci din tot atatea, reusite de Halep.
Pentru un loc in sferturile de finala, Simona Halep va juca impotriva jucatoarei cehe Karolina Pliskova, locul 15 WTA si cap de serie numarul 14, care a eliminat-o, cu scorul de 7-5, 6-4, pe sportiva spaniola Garbine Muguruza, locul 22 WTA si cap de serie numarul 19.

Halep si Pliskova s-au mai intalnit in finala de la Dubai, din luna februarie, cand romanca s-a impus cu scorul de 6-4, 7-6 (4). Calificarea in optimi este recompensata la Indian Wells cu un premiu de 59.185 de dolari si 120 de puncte WTA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri