Simona Halep a ajuns in finala Indian Wells dupa ce Serena Williams s-a retras inaintea partidei directe din semifinale, ca urmare a unei accidentari. In finala, Halep, locul 3 WTA, o va intalni pe Jelena Jankovici, locul 21 WTA. Iata cum arata parcursul celor doua jucatoare.

Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat ca nu poate fi nici fericita, nici trista dupa retragerea adversarei ei din semifinala turneului de la Indian Wells, americanca Serena Williams, locul 1 WTA, precizand ca stie cum este sa nu poti juca din cauza unei accidentari, informeaza WTA. "E greu pentru ea ca a trebuit sa se retraga. Stiu cum este cand esti accidentat. Este cu adevarat dificil sa intri pe teren si sa joci. Este periculos si trebuie sa ai grija de tine. Nu pot fi fericita, dar nu pot fi nici trista. Vreau doar sa ma gandesc ca este o alta finala dupa ziua de maine si trebuie sa stau concentrata si sa incerc totul duminica, pentru a castiga titlul", a spus Halep, potrivit site-ului oficial al WTA, potrivit Mediafax.

Ea a precizat ca isi dorea sa joace impotriva numarului 1 mondial inca de la sosirea la Indian Wells. "Am fost foarte entuziasmata cand am castigat meciul din sferturi ca urma sa joc din nou cu ea. Cand am ajuns aici, dupa primul meci, am spus ca vreau sa joc cu Serena in semifinale, asa ca eram nerabdatoare pentru acesta intalnire. Dar nu stii niciodata ce se intampla", a adaugat romanca.

Ca urmare a retragerii Serenei Williams din semifinala, Simona Halep va juca astfel a doua finala din cariera la o competitie Premier Mandatory, dupa ce a ajuns in ultimul act la editia de anul trecut a turneului de la Madrid. Adversara romancei a fost stabilita dupa intalnirea dintre jucatoarea sarba Jelena Jankovici, locul 21 WTA si cap de serie numarul 18, si sportiva germana Sabine Lisicki, locul 30 WTA si cap de serie numarul 24, castigata de sarboaica.

Calificarea in finala este recomensata la Indian Wells cu un premiu de 439.420 de dolari si 650 de puncte WTA. Invingatoarea va primi 900.400 de dolari si 1.000 de puncte WTA. La editia precedenta a turneului californian, Simona Halep a fost eliminata in semifinale.

Cum a fost parcursul Simonei Halep si al Jelenei Jankovici la Indian Wells

Jucatoarele Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, si Jelena Jankovici, locul 21 WTA si cap de serie numarul 18, care se vor intalni, duminica, in finala turneului de la Indian Wells, au inceput competitia americana in turul al doilea, datorita statutului lor de favorite.

Parcursul Jelenei Jankovici la Indian Wells

  • Turul II - Lauren Davis (SUA), locul 55 WTA, scor 6-7 (5), 6-0, 6-4;
  • Turul III - Madison Keys (SUA), locul 18 WTA si cap de serie numarul 16, scor 5-7, 6-4, 6-3;
  • Optimile de finala - Belinda Bencic (Elvetia), locul 37 WTA si cap de serie numarul 31, scor 6-3, 3-6, 6-3;
  • Sferturile de finala - Lesia Turenko (Ucraina), locul 85 WTA, jucatoare venita din calificari, abandon la scorul de 6-1, 4-1;
  • Semifinale - Sabine Lisicki (Germania), locul 30 WTA si cap de serie numarul 24, scor 3-6, 6-3, 6-1.

Jankovici, antrenata in 2011 de Andrei Pavel, iar acum de fratele ei Marko, a ocupat locul 1 WTA in august 2008 si a castigat peste 17 milioane de dolari din tenis. Ea s-a impus in 2010 la turneul de la Indian Wells si mai are in palmares alte 12 trofee la simplu. De asemenea, sportiva sarba, in varsta de 30 de ani, a mai disputat 19 finale, una fiind la US Open, in 2008, iar ultima la Bogota, in aprilie 2014. Jelena Jankovici a disputat 11 meciuri in 2015, obtinand sapte victorii. Inainte de acest turneu, ea nu trecuse de turul al doilea la niciuna dintre cele patru competitii la care a participat in acest an.

Parcursul Simonei Halep la Indian Wells

  • Turul II - Daria Gavrilova (Rusia), locul 106 WTA, jucatoare venita din calificari, scor 2-6, 6-1, 6-2;
  • Turul III - Varvara Lepchenko (SUA), locul 31 WTA si cap de serie numarul 26, scor 6-1, 3-6, 6-1;
  • Optimile de finala - Karolina Pliskova (Cehia), locul 15 WTA si cap de serie numarul 14, scor 6-4, 6-4;
  • Sferturile de finala - Carla Suarez Navarro (Spania), locul 13 WTA si cap de serie numarul 12, scor 5-7, 6-1, 6-1;
  • Semifinale - Serena Williams (SUA), locul 1 WTA, s-a retras.

Pentru Simona Halep, aceasta este a 17-a finala. Ea a mai castigat zece turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), ambele in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele sase in 2013. Halep, 23 de ani, a mai disputat sase finale, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010. Sportiva romana a jucat in acest an 21 de partide (inclusiv cele doua din FedCup), castigand 19.

Halep si Jankovici s-au mai intalnit de patru ori pana in prezent, iar romanca a castigat ultimele trei partide, toate meciurile lor disputandu-se in trei seturi. Ultima lor intalnire a avut loc in optimile de finala ale editiei 2014 a Australian Open, cand Halep a castigat cu scorul de 6-4, 2-6, 6-0. Tot sportiva din Constanta a castigat si meciul din sferturile de finala ale turneului de la Roma, din 2013, cu scorul de 4-6, 6-0, 7-5, precum si pe cel din turul intai al turneului de la Bruxelles, din 2012, cu scorul de 6-2, 3-6, 7-6 (3).

Singurul succes al jucatoarei sarbe a fost inregistrat in 2010, in turul intai al US Open, scor 6-4, 4-6, 7-5.

Ce spune Simona Halep despre intalnirea cu Jelena Jankovici in finala Indian Wells

"Este o jucatoare dificila, un adversar greu. Am jucat multe meciuri impotriva ei si fiecare a fost foarte dificil. Stiu ca trebui sa alerg mult, sa lovesc mingile cu putere si sa fiu agresiva. Trebuie sa fiu concentrata la fiecare minge, deoarece ea lupta pana la sfarsit. Dar sunt pregatita sa joc impotriva ei. Pot castiga acest titlu, dar ma astept la un meci foarte greu", a declarat Halep.

.Competitia de la Indian Wells (California, SUA), una dintre cele mai importante dupa Grand Slam-uri si dupa Turneul Campioanelor, este de categorie Premier Mandatory si are premii totale de aproape 5,4 milioane de dolari. Tabloul principal de simplu cuprinde 96 de jucatoare, cu 32 de capi de serie, care evolueaza direct in turul secund.

Meciurile se disputa pe suprafata rapida la Indian Wells Tennis Garden, o baza sportiva de 360.000 de metri patrati, cu o arena centrala de 16.100 de locuri, a doua din lume din punct de vedere al capacitatii, dupa Arthur Ashe Stadium de la Flushing Meadows, New York (peste 22.500 de locuri), dintre cele destinate numai tenisului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri