Cluj: tiganii cer alegeri anticipate si lanseaza sloganul "Romania faptelor bune facute pentru romi"

Mai multe organizatii ale tiganilor din Transilvania cer, de Ziua Internationala a Romilor, declansarea alegerilor anticipate, considerand ca este nevoie de o reforma a clasei politice, si lanseaza sloganul ”Romania faptelor bune facute pentru romi”.

Potrivit unui comunicat de presa al organizatiilor de tigani din Transilvania transmis, miercuri, integrarea membrilor acestei etnii ”nu s-a facut cu fapte, ci au avut loc doar protocoale pe hartie, seminarii, conferinte si promisiuni”, scrie Mediafax.

”Cu ocazia Zilei Internationale a Romilor, 8 aprilie, tragem un semn de alarma catre Presedintie, Guvern, autoritatile publice, pe motiv ca integrarea romilor din Romania nu s-a facut cu fapte, ci au avut loc doar protocoale pe hartie, seminarii, conferinte si promisiuni. De aceea credem ca a venit momentul sa lansam sloganul «Romania faptelor bune pentru romi» si sa cerem declansarea alegerilor anticipate, considerand ca este nevoie de o reforma a clasei politice. Dorim sa nu se piarda sentimentul inregistrat la alegerile prezidentiale de anul trecut. Am dori o resuscitare in ceea ce priveste integrarea romilor prin declansarea alegerilor anticipate, neavand nici un interes ascuns, noi nefiind nici la putere nici in opozitie. Romii din Romania au nevoie de o integrare prin fapte bune”, afirma reprezentantii organizatiilor de romi din Transilvania.

Acestia mai spun ca mai exista discriminare fata de tigani, proiectele derulate pentru etnie au un efect mic, iar alesii tiganilor in Parlament ”sunt invizibili, fara initiative legislative privind integrarea romilor”.

”Romii sunt bagati in seamna de partidele politice romanesti doar in perioada alegerilor, cu promisiuni. Sunt comunitati de romi in Romania care traiesc ca in Africa, intr-o Romanie europeana. Romania are probleme cu primirea in spatiul Schengen si din cauza romilor care, ajunsi in state europene, au creat o imagine proasta Romaniei, dar si romilor din Romania”, arata Aurel Pascu, reprezentant al Fundatiei Roma Umanitate Cluj-Napoca.

Citeste si:
Xenofobie la 112: O femeie rroma, injurata de operator
Xenofobie la 112: O femeie...

Comunicatul este semnat de Asociatia Romilor din Transilvania, Centrul Crestin al Romilor din Transilvania, Organizatia Etnica a Romilor din Romania, Uniunea Romilor din Transilvania, Asociatia pentru dezvoltarea economiei sociale, Fundatia Roma Umanitate, Gipsy Media.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri