Valorile de trafic au crescut, vineri dupa-amiaza, pe DN 1, pe sensul de urcare catre munte, in conditiile in care mii de turisti se indreapta catre statiunile de pe Valea Prahovei si din judetul Brasov, unde vor petrece sarbatorile pascale, transmite corespondentul Mediafax

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, Alexandru Ursu, DN 1 este aglomerat, vineri dupa-amiaza, pe sensul de urcare catre munte in zona orasului Comarnic, unde se circula in coloana cu o viteza medie de 40 - 50 de kilometri pe ora, dar si in statiunea Busteni, de pe Valea Prahovei, unde coloana de masini se intinde din Poiana Tapului pana in centrul orasului Busteni, pe acest tronson circulandu-se cu o viteza medie de 20 - 30 de kilometri pe ora.

In zonele unde drumul este aglomerat nu sunt insa blocaje in trafic. Pe sensul de coborare dinspre munte catre Bucuresti circulatia rutiera se desfasoara in conditii normale.

Mii de turisti vor petrece si anul acesta sarbatorile de Paste la munte, in statiunile de pe Valea Prahovei si in Poiana Brasov, unde hotelierii ii asteapta cu oferte speciale, care includ de la bucate traditionale pana la relaxare la SPA. Gradul de ocupare in statiunile de la munte depaseste 50%, insa hotelierii spun ca cei care nu si-au facut rezervari vor gasi locuri libere in unele dintre unitatile de cazare.