Presedintele Klaus Iohannis a vizitat, joi, sediul Teatrului National ”I.L. Caragiale”, care si-a finallizat lucrarile de reconditionare, seful statului afirmand ca este o realizare deosebit de frumoasa si o bijuterie nu numai pentru Capitala ci si pentru Romania.

Seful statului a fost primit la sediul Teatrului National Bucuresti de catre directorul institutiei, Ion Caramitru, acesta facandu-i presedintelui un tur al cladirii, dupa finalizarea lucrarilor de renovare, potrivit Mediafax.

"Este o realizare deosebit de frumoasa. Sunt impresionat si cred ca pot sa imi permit aceasta evaluare, fiindca in ultimii ani am devenit un om apropiat teatrului romanesc. Am fost in teatrul vechi, acum am vazut teatrul refacut si este o bijuterie si nu numai pentru Capitala, este o bijuterie pentru Romania. Refolosirea, reutilarea multor spatii a permis crearea unor sali care nu au existat inainte, sali cu un aspect foarte modernist, care vor fi cautate de multi regizori”, a spus presedintele Klaus Iohannis.

El a mai aratat ca, ”odata redeschis in aceasta forma, Teatrul National Bucuresti va deveni un palat al culturii, nu numai teatru, ci un palat al culturii in adevaratul sens al cuvantului". Seful statului a felicitat conducerea TNB, echipa care a lucrat la refacerea acestei cladiri, dar si intreg teatrul, care a suportat un santier de lucru, timp de multi ani.

Intrebat daca va veni la un spectacol de teatru, presedintele Klaus Iohannis a spus ca va veni cu siguranta si ca va stabili la ce piesa cu directorul Ion Caramitru. Presedintele Iohannis a participat, in timpul vizitei, si la repetitia spectacolului "Insir'te margarite" al lui Dan Puric. Seful statului le-a urat actorilor succes si s-a fotografiat cu toata echipa teatrala, pe scena.

Citeste si:
UPDATE Iohannis cere sesiune extraordinara pentru alegerea primarilor
UPDATE Klaus Iohannis a cerut...

Teatrul National Bucuresti (TNB) a fost supus unor lucrari de reabilitare si restaurare, in cadrul unei investitii de aproximativ 60 de milioane euro, iar proiectul a pornit de la necesitatea consolidarii antiseismice a cladirii. TNB a fost inaugurat in luna noiembrie, in prezenta conducerii institutiei si a mai multor oameni politici, directorul Ion Caramitru anuntand ca, dupa receptia lucrarilor, pe 30 noiembrie, si probele tehnice, primul spectacol pus in scena in Sala Mare renovata va fi realizat de Dan Puric.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cadouri primite de Iohannis in 2019: Un clop si o traista, pe lista