Romania este la un pas de adoptarea parteneriatului civil indiferent de sex. Comisia deputatilor pentru munca si protectie sociala a avizat favorabil acest proiect de lege, scriu jurnalistii de la Adevarul.

Proiectul de lege urmeaza sa intre la vot in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional. Ideea parteneriatului civil a fost lansata in aprilie 2013, exact in urma cu 2 ani, la Constanta, starnind controverse aprige.

Comisia pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor a avizat favorabil marti, 21 aprilie, initiativa privind recunoasterea parteneriatului civil. In esenta, parteneriatul civil este un contract incheiat in fata unui notar public intre doua persoane adulte de sex diferit ori de acelasi sex, care consimt sa convietuiasca„ in baza afectiunii, respectului si sprijinului reciproc si a egalitatii in drepturi“.

Parlamentarii din comisie au acordat proiectului legislativ 7 voturi pentru, 4 impotriva si 1 abtinere. "Este pentru prima data cand o comisie din Camera Deputatilor avizeaza favorabil un proiect de lege pentru recunoasterea parteneriatului civil. Aceasta forma de parteneriat este deja recunoscut in legislatiile tarilor din care fac parte familiile politice europene ale principalelor partide reprezentate in Parlamentul Romaniei", arata deputatul de Constanta care a initiat acest proiect, Remus Cernea.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Gay parade/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri